Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 19°C

BU KEZ BAFIL TALABANİ SAHNEDE

BU KEZ BAFIL TALABANİ SAHNEDE
03/10/2023 11:07
A+
A-

Ermenistan’nın en önde gelen diasporası olan Koçeryan Ailesi PKK dan yardım istedi. PKK hemen İran üzerinden 20 kişiyi Ermenistan’a gönderdi.

Bu arada Celal Talabani nin büyük oğlu A Politik figür olan KYP nın lideri Bafıl Talabani de ABD li ağabeylerinden emir alarak İran üzerinden PKK lı gurubun geçişini sağladı.

Evet, Türkiye yıllardır merhametinin esiri oldu.

Bir dönem Türkiye Celal Talabani ye Kırmızı Pasaport vererek uluslararası diplomatik üstünlük imkanı sağlamış sonra Celal Talabani yine PKK ya destek vermişti.

Erbil de KYP, Kuzey Irak da KDP, Kandil de ise PKK bölgenin sahibi görünse de, Türkiye ayrılıkçı terörist yapılanmanın peşini asla bırakmıyor.

Mesele son derece karışık.

Ama, Türkiye her zaman her yerde. İHA ve SİHA larla rahatlık vermiyor.

KYP nın lideri Bafıl Talabani zor bir hedef değil. Lakin Fransadan satın aldığı üç helikopterleri PKK ve YPG nin emrine tahsis etmiş. PKK nın üst düzey yetkililerini Kandilden İran ‘a geçişleri sağlıyor.

Evet işte böyle ahlaksızlıklar yaşanırken, Türkiye konsolos raporlarıyla değil kendi istihbaratıyla bölgede aleyhimize yaşanan her algıya ve eyleme anında cevabını veriyor.

Çünkü Türkiye eski Türkiye değil.

Türkiye Irak ve Suriye topraklarında verdiği cevapla PKK başına mağaradan çıkaramazken, PKK nın elebaşları ASOS dağına kaçmaya devam ediyor.

Kuzey Irak da, bize dost görünen Talabani ve Barzani nin oyunlarını gören Türkiye, bu kez KYP nin PKK ya verdiği helikopter desteğine Milli savunma bakanı Yaşar Güler sert bir mesaj verip gelişmeleri yakinen takip ettiklerini belirterek, ”Ayağınızı denk alın” tehdidinde bulundu.

Bu arada Karabağ da Fransız ve Ermenistan diasporasının kışkırtması ile ayaklanan Ermeni çetecilerin ABD nin desteği ile 17 Saatlik ayaklanması hüsranla sonuçlanırken, katil ABD nin Ukrayna benzeri bir savaş çığlığı başarısızlıkla sonuçlandı.

Ezcümle : İran, Ermenistan, KYP, PKK ve katil ABD nin Türkiye ye karşı planları boşa çıkarken güçlü diplomasiyle savaştan yorulmayan Türkiye daha da güçlenerek, bölgesinde var olmaya devam edecek.

Türk dünyası ile Türkiye’nin kara bağlantısı olarak görülen Zengezur koridoru bölgede İran, Irak ve Ermenistan açısından büyük tehdit olarak görülse de, Türkiye Cumhuriyeti devleti bunu başarıp Ortadoğu da eline daha da güçlendirmenin hesaplarını çoktan yapmış.

Selam Dua ve bilgi ile kalın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.