Dolar 32,5503
Euro 34,8831
Altın 2.447,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Beypazarı İlçesinde Alternatif Ürün Kudret Narı

Beypazarı İlçesinde Alternatif Ürün Kudret Narı
28/08/2023 09:30
A+
A-

Beypazarı İlçesinde Alternatif Ürün Kudret Narı

Yaşar Tonbak / Beypazarı (BHA)

Başkentin verimli tarım arazilerine ve topraklarına sahip Beypazarı İlçesinde zaman zaman yıl bazında 4 çeşit ürün yetiştirilerek hasat ediliyor.

Verimli topraklarıyla bilinen Beypazarı İlçesi Kayabükü Mahallesi muhtarı Muammer Köksal, kurduğu serada Kudret narı yetiştiriyor.

İki yıldır Kudret narı ekiminde bulunduğunu ve sabahın erken saatlerinde seraya gelerek Kudret narı’nın içinde temizlikte bulunduğunu ve ipler asarak kudret narının o iplere Fasulye gibi sarmasını sağladığını söyledi.

Seralarında alternatif olarak Kudret narı yetiştirdiğini anlatan Köksal, “ Ektiğimiz ve yetiştiğimiz ürün çiftçilerimize örnek olsun diye yetiştiriyoruz. Arazilerimiz biraz daha, ıspanaktır, maruldur, havuçtur bunlarla yoruldu. Değişik bir bitki yada ürün olan bu kudret narını bir yerde gördüm ve çoğalttım” şeklinde konuştu.

İki çekirdekten yola çıkarak, ürünü bu gün seralarda bolca yetiştirdiğine değinen Muhtar Muammer Köksal, şunları kaydetti:

“İki tane çekirdekten yola çıkarak, bunu çoğalttım. Bu anlamda çiftçimize bir katkımız olsun diye bu işe başladım. Şöyle söyleyeyim, bir dönümden TL olarak düşünürsek, normal sebzelerin fiyatının 3 katı kazanç  elde ediyorsun. Çeşitli çevreler, benim seralarıma gelerek incelemede bulunuyorlar. Görüldüğü gibi, ürün fasulye misali iplere sararak büyüyor ve ürün veriyor. Bu ürünü herkese de tavsiye ediyorum. Dün ilçe Kaymakamı Oktay Erdoğan köyümüze gelerek seralarda incelemede bulundu. Sayın kaymakama da aktardım. İnsan sağlığı açısından önemli bir ürün bir çok derde devası var. Yanık tedavisinde bile kullanıldı sonuç çok iyi.”

Köksal, yetişen Kudret narını toplamasının akabinde başkentte ilgili marketlere verdiğini de kaydetti.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.