Dolar 32,2707
Euro 34,7535
Altın 2.400,26
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Donma tehlikesi yaşayan yaralı şahin tedavi altına alındı

YARALI KIZIL ŞAHİN TEDAVİ ALTINA ALINDI

Donma tehlikesi yaşayan yaralı şahin tedavi altına alındı
14/03/2022 12:35
A+
A-

Kilis’te bir belediye işçisi, tarlada soğuktan donduğu tahmin edilen ve nesli tükenmek üzere olan bir kızıl şahin buldu. İşçinin Gaziantep’te yetkililere teslim ettiği yaralı hayvan, yapılan tedavisinin ardından yeniden doğaya salınacak.

İslahiye Belediyesinde görev yapan Oman Nohutçu, bir mahalleye taziye çadırı kurmaya giderken Kilis’e bağlı Yukarıbilenler köyündeki bir tarlada yaralı haldeki şahini gördü. Şahinin canlı olduğunu fark eden işçi Nohutçu, hayvanı Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Şefliği personeline teslim etti. Burada ilk müdahalesi yapılan şahinin herhangi bir yarası tespit edilemezken, hayvanın soğuktan donma tehlikesi yaşadığı ya da açlıktan bitkin düşmüş olabileceği tahmin ediliyor. Nesli tükenme tehlikesi bulunan ve koruma altında olan kızıl şahin, ilk müdahalenin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvan hastanesine gönderildi. Hayvanın burada gerçekleştirilecek kapsamlı bir tedavi sürecinin ardından yeniden doğaya salınacağı öğrenildi.

Yaralı hayvanı bulan Osman Nohutçu, ’’Cenaze bulanan bir mahalleye taziye çadırı kurmak için seyir ediyordum. Kilis’in Yukarıbilenler köyündeki bir tarlanın kenarında hareketsiz duran bir hayvan gördüm. Yaralı hayvanın şahin olduğunu anlayınca sessizce yaklaştım. Tepki vermeyince hemen araca aldım. İslahiye’de Milli Parklar İslahiye Şefliğine teslim ettik” dedi.

Yaralı şahine müdahale eden Yusuf Yıldızgil, hayvanın bir ayağının soğuktan donduğunu aynı zamanda dilinde yara olduğunu ifade etti. Yıldızgil, yaralı hayvanın önce Doğa Koruma ve Milli Parklar İslahiye Şube Şefliğine, ardından ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat bahçesine gönderileceğini kaydetti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.