Dolar 32,2511
Euro 34,7448
Altın 2.381,03
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Açık
Ankara
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 21°C

Beypazarı Hırkatepeliler Derneği, Muharrem Ayı Dolayısıyla Halka Aşure Dağıttı

Beypazarı Hırkatepeliler Derneği, Muharrem Ayı Dolayısıyla Halka Aşure Dağıttı
27/08/2023 16:58
A+
A-

Beypazarı Hırkatepeliler Derneği, Muharrem Ayı Dolayısıyla Halka Aşure Dağıttı

Yaşar Tonbak / Beypazarı (BHA)-

İlçenin Hırkatepe Mahallesi, Hırkatepeliler Derneği, Muharrem ayı dolayısıyla, Atatürk parkı Koca şemsiyenin altında halka aşure dağıttı.

Dernek Başkanı Gündüzalp Ünal’ın da katıldığı aşure dağıtımında vatandaşlara aşureler küçük kâseler içinde dağıtılırken, Dernek başkanı Gündüzalp Ünal, 19 Temmuz itibariyle Muharrem ayının girdiğini söyledi.

Muharrem ayının bu gün itibariyle 18. Gününe girilirken, Aşure geleneğinin asırlardır sürdürüldüğü belirtildi.

Muharrem ayının en güzel simgelerinden olan Aşure geleneğini de dernek olarak sürdürmede kararlı olduklarını belirten Gündüzalp Ünal, “ Muharrem ayı içinde önemli vakalar yaşanmıştır. Biz bunları değil de, Aşuremizle hatırlanmak istiyoruz. Muharrem ayının güzel örf ve adet, gelenek ve göreneklerinden olan Aşure dağıtımını bundan sonraki yıllarda da dağıtacağız” dedi.

Gazigündüzalp Ünal, Köylerinin kuruluşunun Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osmangazi’nin dedesine dayandığını anlatan Gündüzalp, “Bize atamızdan yadigar kalan bu aşure dağıtımını bu gün ilçe merkezinde yaptık. Vatandaşlara aşuremizi dağıttık. Onlarda Fatiha’da bulundular.” İfadesinde bulundu.

Hırkatepeliler Derneği Başkanı Gündüzalp Ünal, Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’nin dedesinin kabrinin bulunduğu Hırkatepe köyünde Ekim ayı içinde güzel bir etkinlik yapmayı planladıklarını kaydetti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.