Dolar 32,5327
Euro 34,9291
Altın 2.444,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C

Bayram siparişleri yetişsin diye 3 vardiyaya çıktı, soğuk baklava kadayıfın tahtını salladı

DİYARBAKIR’DA TATLICILARIN YOĞUN BAYRAM MESAİSİ BAŞLADI. SİPARİŞLERE YETİŞMEYE ÇALIŞAN TATLICILAR, 3 VARDİYAYA ÇIKARKEN BU BAYRAM EN ÇOK SİPARİŞİ VERİLEN SOĞUK BAKLAVA OLDU.

30/04/2022 11:20
A+
A-

Diyarbakır’da tatlıcıların yoğun bayram mesaisi başladı, siparişlere yetişmeye çalışan tatlıcılar 3 vardiyaya çıkarken bu bayram en çok siparişi verilen soğuk baklava oldu.

Diyarbakır’da 30 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe öncü olan Hacıbaba Pastaneleri, Ramazan Bayramında vatandaşların taleplerini karşılamak için kolları sıvadı. 3 vardiyalı sistemiyle Türkiye ve sınır dışı ülkelere siparişleri yetiştirmeye çalışılırken bu yıl bayram tatlısı olan kadayıfın tahtını soğuk baklava salladı. Tatlı satışlarının 6-7 kat arttığını kaydeden Hacıbaba Pastaneleri Firma Müdürü Mehmet Aydar, “Yöremizde bayramlarda tatlıya aşırı ragabet var, bizde gerek özel gerekse tezgah siparişlerimizi yetiştirmek için bütün imalathanelerimiz 3 vardiyalı şekilde çalışıyor. Türkiye geneline siparişlerimiz var tüm personeller yetiştirmek için seferber olduk, ayrıca siparişlerimiz sınır ötesine kadar çıkmakta, Irak ve İran başta olmak üzere birçok ülkeye yetiştirmeye çalışıyoruz. Normalde günlük 10 ton kadayıf siparişi alırken bayram öncesi 3 katına kadar çıkarttık. Tescilli ve patentli olan soğuk baklava ürünümüz hem havaların ısınması hem de ramazanın sıcaklara denk gelmesi ragabetti artırdı, normalde günlük olarak 20 tona kadar sipariş alınırken bu bayram 6 ila 7 katına kadar çıktı. Bu bayram ilginç ki her zaman kadayıfı çok satarken soğuk baklava bu bayram kadayıfın tahtını salladı” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.