Dolar 32,2650
Euro 34,7568
Altın 2.449,65
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Pts 15°C
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 20°C

Başkentin İlk Cittaslow Şehri Güdül ’de Temizlik Seferberliği Sürüyor

Başkentin İlk Cittaslow Şehri Güdül ’de Temizlik Seferberliği Sürüyor
26/08/2023 11:38
A+
A-

Başkentin İlk Cittaslow Şehri Güdül ’de Temizlik Seferberliği Sürüyor

TONBAK / GÜDÜL – BHA

Güdül belediye başkanı Muzaffer Yalçın, (BHA) muhabirine, ilçede başlattıkları temizlik seferberliğinin sürdüğünü söyledi.

Temizlik imamdandır felsefesiyle başlatılan temizlik seferberliğinin, mahallede herkesin evinin önünü temizlemesi gerektiğini anlatan belediye başkanı Yalçın, “İlçemiz, son zamanlarda oldukça ilgi görmeye başladı. Güdül, Sakinliğin ve huzurun cazibe merkezi Ankara’nın en şirin ilçelerinden biridir. Güdül, Türkiye’nin 18.ci Cittaslow kenti olmuştur. Uluslararası Cittaslow ağına dâhil olmuş, bir ilçe olarak İç Anadolu Bölgesi ve Ankara’nın ilk Cittaslow kenti olmuştur.” Şeklinde konuştu.

Başlattığımız temizlik seferberliği ve diğer yaptığımız çalışmalar ile ilçeleri Güdül’ün başkentin insanlarını kucaklayan bir kent haline ve huzurun adresinde dinlenebilecekleri bir ortam oluşturma çabasında olduklarına değinen Belediye başkanı Muzaffer Yalçın, şunları kaydetti:

“Bu çalışmalar hep bir birini tamamlamaktadır. İlçemiz, Cittaslow Felsefesini benimsemiş olarak; yaşamaktan zevk alacak bir hızda yaşanması amacıyla insanların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri, doğa ve tarihle bütünleşebilecekleri ortamları ile tüm Ankara, Türkiye ve Dünya ülkelerinden gelecek ziyaretçilerini misafir etmeye hazırdır ve ağırlamaktadır. Siz hale, Türkiye’nin 18.ci Başkentin ilk ve tek sessiz ve sakin şehrini görmediniz mi, Güdül tam size göre bir şehir. Herkesi bekliyoruz.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.