Dolar 32,3785
Euro 34,7265
Altın 2.431,24
BİST 10.037,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Bakan Şimşek’ten AB’ye Çağrı

Bakan Şimşek’ten AB’ye Çağrı
27/07/2023 22:51
A+
A-

Bakan Şimşek’ten AB’ye Çağrı

Avusturya’nın Salzburg kentinde düzenlenen “Yarının Avrupası: Sınamalarla Yüzleşmek ve Geleceği Şekillendirmek” başlıklı panele katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünya düzeninin oldukça karmaşık ve parçalı olduğunu ve son 10 yılda tüm kıtalarda küresel krizlere tanık olunduğunu ifade etti. Şimşek, mevcut jeopolitik resesyon ve yaklaşan iklim krizi nedeniyle zorlu süreçlerin geleceğe yönelik önemli bir tehdit oluşturduğunu da vurguladı.

“Türkiye Önemli Bir NATO Ortağı”

Bakan Şimşek, konuşmasında Türkiye’nin Avrupa ile sıkı ilişkiler içinde olmak istediğini ve AB entegrasyon sürecinin her iki taraf için de son derece faydalı olacağına inandığını belirtti. Türkiye’nin güvenilir ve önemli bir NATO üyesi olarak Batı’nın güvenliği için kritik bir rol oynadığına dikkat çeken Şimşek, enerji alanında da Türkiye’nin önemli bir ortak olduğunu vurguladı. Türkiye’nin geleneksel enerji sahaları ve yeşil enerji alanında önemli bir coğrafyada yer aldığını belirten Bakan Şimşek, enerji arz güvenliği konusunda kilit bir ortak olmaya devam ettiğini ifade etti.

Şimşek: Gümrük Birliği Anlaşması genişletilmeli

Gümrük Birliği Anlaşması’nın genişletilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, AB ile yakın vadede bu anlaşmanın hizmetleri ve tarım ürünlerini de kapsayacak şekilde güncellenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin AB ile üyelik sürecinin devam ettiğini ve her iki tarafın da bu süreçten fayda sağlayacağını belirten Şimşek, bu güncellemelerin taraflar arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine inandığını söyledi.

Bakan Şimşek, ayrıca Türkiye’nin küresel tedarik zincirleri açısından önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek, Türkiye’nin ekonomik büyüklüğü ve güçlü yumuşak gücü ile Avrupa için bir değer olduğunu ve Avrupa’nın daha büyük bir güç merkezi olmasına katkı sağlayabileceğini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.