Dolar 32,4023
Euro 34,8100
Altın 2.435,19
BİST 9.983,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Bakan Kacır: TEKNOFEST Dünya’ya Örnek Olacak

Bakan Kacır: TEKNOFEST Dünya’ya Örnek Olacak
03/09/2023 16:19
A+
A-

Bakan Kacır: TEKNOFEST Dünya’ya Örnek Olacak

Ayakları yere basmayan festival TEKNOFEST, Ankara’da son gününü gerçekleştiriyor. Etimesgut Havalimanı’nda yoğun ilgiyle karşılanan etkinliğin son gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, alanı ziyaret etti, ardından ise açıklamalarda bulundu.

Kacır, Ankara tarihinin en büyük etkinliğine imza atıldığını belirtirken TEKNOFEST’in, İstanbul ve Ankara’nın ardından, 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İzmir’de gerçekleşeceğini bir kez daha hatırlattı.

Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin 3 büyük şehrinde dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalini milletle buluşturmuş olacaklarını söyleyen Bakan Kacır, Türkiye’nin, dünyada girişimcilik ve inovasyon alanında çok özgün bir modeli hayata geçirmiş olduğunu aktardı.

Kacır açıklamasında, “Başkent tarihinin en büyük organizasyonuna imza atmış olduk. Yarışmalara katılım 2023’te rekor kırdı. 337 bin takımda 1 milyon gencimiz, TEKNOFEST yarışmalarına katıldı. Ankara TEKNOFEST’in ilk olma niteliği de vardı. İlk kez proje yarışmalarının ötesinde girişim yarışmalarıyla milletimizin karşısına çıktık.

2018’den bu yana TEKNOFEST proje yarışmalarına katılan gençlerin, pek çoğu öğrenci olan katılımcıların kurduğu teknoloji girişimleri, farklı temalarda yarışmış oldu. TEKNOFEST, Türkiye’nin hem insan hem girişim kaynağı fabrikasına dönüşüyor aslında.

Binlerce, on binlerce teknoloji girişimi bu platformdan doğmuş olacak. Türkiye, dünyada girişimcilik ve inovasyon alanında çok özgün bir modeli de hayata geçirmiş oluyor. Dünyaya da örnek olacak. Ben milletimize TEKNOFEST’e gösterdikleri ilgi ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne kuvvetli şekilde sahip çıktığı için şükranlarımı sunuyorum. Ankaralılar bizleri mahcup etmedi.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.