Dolar 32,3548
Euro 34,7844
Altın 2.393,17
BİST 10.265,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Bakan Bayraktar: Van’da Sondaj Çalışması Yapacağız

Bakan Bayraktar: Van’da Sondaj Çalışması Yapacağız
03/09/2023 02:11
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, ”Eylül ayında Van’da sondaj çalışması yapacağız.” dedi.

featured

Bakan Bayraktar: Van’da Sondaj Çalışması Yapacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bugün katılıdığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan ile önemli madenler konusunda işbirliği anlaşması imzaladıklarını açıklayan Bayraktar, “Suudi Arabistan Maden ve Sanayi Bakanı bizi ziyaret etti. Onlarla madencilik alanında önemli bir anlaşma imzaladık. Bu anlaşmanın önemli unsurlarından biri kritik madenler denen dünyada herkesin üzerinde durduğu madenlerle ilgili iş birliğini içeriyor. Bunları en kısa sürede daha somut ortaklık anlaşmalarına da döndürmek istiyoruz. Özellikle onların da yeşil hidrojen, rüzgâr ve güneş projelerine olan ilgisini gördük. Suudi Arabistan ile düşündüğümüz 5 bin megavatlık bir kurulu güç hedefimiz var.” dedi.

Alparslan Bayraktar, Gabar’da bulunan 100 bin varillik petrolün Türkiye’nin en büyük keşfi olduğunu belirtirken, “Abdulhamid Han Gemisi’nin Akdeniz’deki sondajı var, Kato Dağı’ndaki sondaj var. Kato’dan yılbaşına doğru sonuç alma ihtimali var.” ifadelerini kullandı.

”Müjdelerden Oluşacak Değerlerle Dışa Bağımlılığı Azaltacağız”

Eylül ayında Van’da sondaj çalışmalarına başlanacağını aktaran Bayraktar, ”Müjdelerle oluşacak değerlerle dışa bağımlılığı azaltacağız. Türkiye’nin çok önemli coğrafyada. Dünyadaki petrol ve doğal gaz rezervlerinin 3’te 2’si Türkiye’nin komşuları ya da civar ülkelerde yer alıyor. Bir ürünün sizin coğrafyanızda üretim yapmak isteriz ama bu şart değil. Dolayısıyla buralarda Libya’da Irak’ta farklı alanlarda mutlaka bizim daha yoğun şekilde enerji diplomasisini devreye almak üzere TPAO, BOTAŞ’ı buralarda daha aktif şekilde kullanacağımız döneme doğru gidiyoruz. Oralardaki keşifler ülkemizin hanesine yazılacak.” diye konuştu.

Bakan Bayraktar, Irak-Ceyhan petrol boru hattıyla ilgili olarak Bakan Bayraktar, değerlendirme çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve çalışmaların tamamlandıktan sonra hattan akışın tekrar başlayabileceğini söyledi.

Bakan Bayraktar: Van’da Sondaj Çalışması Yapacağız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.