Dolar 32,3492
Euro 34,8471
Altın 2.390,80
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

ATO’nun 100’üncü Yılına Özel Mevlit Okutması

ATO’nun 100’üncü Yılına Özel Mevlit Okutması
26/08/2023 10:50
A+
A-

ATO Yüzüncü Yılını Kutluyor: Ülkemizin Olduğu Gibi ATO’muzun Da 100’üncü Yılı

Gurbetelli YALÇIN – Ferhat BAĞCI/ANKARA – BHA 

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100’üncü yaşını kutluyor. Bu vesileyle Ankara’da, Arslanhane Cami’nde ATO’nun 100’üncü yılı mevlit okutması gerçekleşti.

Etkinliğe, ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, iş dünyasının önemli temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ATO Yüzüncü Yılını Kutluyor: Ülkemizin Olduğu Gibi ATO'muzun Da 100'üncü Yılı

Mevlit okutmasını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen gerçekleştirdi. İşleyen konuşmasında, ”ATO’nun 100’üncü yılı vesilesiyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

”Ankara Çok Önemli Bir Değer, Çok Önemli Bir Kıymet”

ATO Yüzüncü Yılını Kutluyor: Ülkemizin Olduğu Gibi ATO'muzun Da 100'üncü Yılı

Günün anlam ve önemine ilişkin Birlik Haber Ajansı’na (BHA) konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, mevlit okutmasının Ankara’nın önemli değerlerinde Arslanhane Cami’nde yapılmasının nedeninin bu değerlerin tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu belirtirken önemli kültürel miraslara ATO olarak sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurguladı.

Baran, ”Çok kıymetli bir mekanda, çok önemli bir günde buradayız. Bu organizasyonu yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burası yaklaşık 800 yıllık bir cami. Ankara çok önemli bir değer, Ankara çok büyük bir kıymet fakat Ankaralı bunun farkında değil. Anlatmamız, tanıtmamız lazım. Bunlar gerçekten çok kıymetli. Ülkemizin olduğu gibi odamızın da 100’üncü yıl dönümü. 100’üncü yıl dönümümüzde bu ülkeye ve bu şehre emeği geçenlerle ilgili mevlit okutmak ve Cuma namazımızı burada kılmayı arzu ettik. Ama ben şunu gördüm ki biz bundan sonra böyle eserlere sahip çıkmalıyız, korumalıyız, kıymetini bilmeliyiz. Bununla da ilgili bir gayretin içinde olacağız.” diye konuştu.

Arslanhane Cami’ne Sahip Çıkacağız”

Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası listesine girmesi için çalışmalar devam ederken Aslanağa Cami ile ilgili de çalışmalara başlanacağını açıklayan Başkan Baran, ”Gordion’la ilgili önümüzdeki ay Riyad’da çok kıymetli bir toplantı var ve ondan sonra ATO olarak hedefimiz Arslanhane Cami’mizin UNESCO Dünya Mirası listesine girmesi ile ilgili önemli bir gayretin içerisinde olmak. Önümüzdeki dönemde bunu da başaracağımıza inanıyorum. Böyle bir kıymet, böyle bir eser burası. Sahip çıkmamız lazım. Biz de bunu yapacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

Arslanhane Cami UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Aday”

ATO Yüzüncü Yılını Kutluyor: Ülkemizin Olduğu Gibi ATO'muzun Da 100'üncü Yılı

Hem ATO’nun hem de Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle mevlit okutması gerçekleştirildiğini aktaran ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay ise Arslanhane Cami’nin gelecek yıl UNESCO Dünya Miras listesine  aday olduğunu aktardı.

Aktay konuyla ilgili, ”Bugün burada olmamızın nedeni Ankara Ticaret Odası’nın 100’üncü yıl dönümü olması. ATO Cumhuriyetten önce kurulmuş bir oda. Atatürk’ün İlmi İktisat Kongresi’ndeki talimatı üzerine kurulmuş. Bizim 100’üncü yılımız, Cumhuriyetin de yüzüncü yılı. Hem ATO’nun hem de Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla ebediyete intikal etmiş arkadaşlarımıza, şehitlerimize dua etmek ve onları yad etmek amacıyla gerçekleştirilen bir etkinlik oldu. Arslanhane Cami ise önümüzdeki sene UNESCO Dünya Miras listesine aday. Tabii Arslanhane Cami ile beraber başka camilerde bu listeye aday şu anda. Bu konuda farkındalık oluşturmak için Arslanhane Cami’nin tercih ettik.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.