Dolar 32,2588
Euro 34,9115
Altın 2.440,98
BİST 10.206,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 24°C
Cts 23°C

ATO ev sahipliğinde ‘100. Yılda Ekonomi ve Girişimcilik Panel ve Söyleşisi’

ATO ev sahipliğinde ‘100. Yılda Ekonomi ve Girişimcilik Panel ve Söyleşisi’
21/10/2023 19:49
A+
A-

ATO ev sahipliğinde ‘100. Yılda Ekonomi ve Girişimcilik Panel ve Söyleşisi’

Muhammet Kürşat ERCAN  Zeynep Sude YEŞİL/ BHA 

 

TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu, Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Ankara Kent Konseyi ve Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi organizasyonu, Ankara Ticaret Odası ev sahipliğinde “100. Yılda Ekonomi ve Girişimcilik Panel ve Söyleşisi” düzenlendi. Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe; Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, Ankara Kent Konseyi Başkanı, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hakan Tarhan ve Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer katıldı.

Ankara Ticaret Odası’nın gençlere destek verdiğinin altını çizen Yılmaz, İzmir İktisat Kongresinden sonra, Cumhuriyet ilan edilmeden, Atatürk’ün talimatlarıyla kurulmuş bir odada bir aradayız bugün. Tarihi bir yer burası, bugün sevgili Gürsel Başkan’ımın oturduğu o koltukta Vehbi Koç’da oturdu, Şakir Kınacı’da oturdu. Onunun için bu katılımcı kültürle ticaret hayatının birleşmesi çok değerliydi. Ankara’da katılımcı kültüre ticaret dünyasının mesafeli olduğu düşünülüyordu ancak bugün Ticaret Odası Başkanı gençlerle beraber şehre dair cümle kuruyor.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nde hiyerarşik bir yapının olmadığını belitten Yılmaz, katılımcı kültürden sonra başkanlar hiyerarşinin olmadığı bir yapıda, başkanlar bize bunun dokusuna ruhuna uygun olduğunu ispat ettiler . Dolayısıyla statüye ve hiyerarşiye kurban etmedik ilişkilerimizi. Herkes uzman olduğu konunun çığlığını attı ve bu katılımcı kültür ayağa kalktı.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, çalışma hayatına çok küçük yaşlarda atıldığını belirterek gençlerle deneyimlerini paylaştı. Gençlere bir an önce aktif çalışma hayatına atılmalarını tavsiye etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.