Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Açık
Ankara
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 21°C

Ankara’nın Kültürel Mirası Artık Aski Faturalarında

Ankara’nın Kültürel Mirası Artık Aski Faturalarında
28/08/2023 07:06
A+
A-

Ankara’nın Kültürel Mirası Artık Aski Faturalarında

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Bilim Üniversitesi iş birliğinde ‘ASKİ Su Faturaları’nın arka yüzünde kentin tarihi ve tarihi değerleri tanıtılıyor. Ankara’nın Başkent oluşunun Yüzüncü yılında, ASKİ su tüketim faturalarının arka yüzünde artık Ankara’nın Gordion, Ankara Kalesi, Hacıbayram Camisi gibi kültürel miras alanları hakkında kısa bilgilendirme yazıları yer alacak.  

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve tarihi değerlerini tanıtmak amacıyla yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Bilim Üniversitesi iş birliğinde kentin kültür mirasına dikkat çekilmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla yeni bir projeye başlandı.

 

Kültürel Miras Alanları Hakkında Kısa Bilgilendirme Yazıları Yer Alacak

Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yılında, ASKİ su tüketim faturalarının arka yüzünde artık Ankara’nın Gordion, Ankara Kalesi, Hacıbayram Camisi gibi kültürel miras alanları hakkında kısa bilgilendirme yazıları yer alacak.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ve Ankara Bilim Üniversitesi iş birliğinde yürütülen uygulama ile Başkentin kültürel değerlerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

İlk Bilgilendirme Temmuz Ayı Faturaları İle Başladı

“Başkent Ankara 100. Yıl, 13 Ekim 1923” damgası ile Ankara Miras logosu bulunan faturalardaki ilk bilgilendirme; UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan ‘Arslanhane Camisi’ hakkında oldu.

Temmuz ayı faturaları ile başlayan bilgi paylaşımlarının bir yıl boyunca sürdürülmesi planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.