Dolar 32,2818
Euro 34,6566
Altın 2.413,13
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Akbelen’de Kılıçdaroğlu ve Tanal Gerginliği

Akbelen’de Kılıçdaroğlu ve Tanal Gerginliği
28/07/2023 21:34
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Yeniköy ve Kemerköy’de termik santrallerindeki maden sahasının ağaç kesilerek genişletilmesine yönelik protesto düzenleyen eylemcilere destek vermek amacıyla Akbelen’e gitti.

Kılıçdaroğlu’nun ormanda incelemede bulunmadığını iddia eden eylemciler makam aracının önünü kesti ve “araca değil, barikata” sloganları attı.

“Kemal Kardeşiniz Yanınızda”

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, “Ağacı kestiğinizde suyu kesmiş olursunuz. Ağacı kestiğinizde tabiatı öldürmüş olursunuz. Ağacı kestiğinizde oksijeni bitirmiş olursunuz. Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bunu bilmiyor. Ben boşana mı ‘beşli çeteler’ diyorum. Boşuna mı, ‘bu beşli çeteler bu milletin kanını emiyor’ diyordum. Bunun için söylüyordum… Direniyorsunuz, Kemal kardeşiniz sizin yanınızda” sözlerini kullandı.

Tanal: Sizin Gibiler Yüzünden İktidarı Kaybettik

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Akbelen’e giden CHP’li Milletvekili Mahmut Tanal bir eylemciyle tartıştı. Tanal’ın eylemciye kullandığı “Sizin gibi insanlar yüzünüzden iktidarı kaybettik. AK Parti’nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz” sözleri ise büyük tepki topladı.

 

Tanal sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Bugün Muğla İkizköy halkının direnişine destek için gittiğimiz Akbelen Ormanı’nda tatsız bir hadise yaşadık. Şöyle ki: Yetkililerle, jandarmayla görüşerek, demokratik eylem hakkını kullandığı için gözaltına alınan doğa aktivistlerinin serbest bırakılmasını sağladık. Akabinde alanda vatandaşlarla sohbet ederken “Hak mücadelesi veriyorsunuz. Sizi askerlerle, polisle karşı karşıya getiren AKP iktidarıdır” şeklinde değerlendirmede bulundum. İktidarın, özel şirketin rantının korunması için günlerdir beklettiği güvenlik güçlerinin de gidişattan memnun olmadığını, onların da mağdur edildiğini anlattım.

“Asker ve polis savunuculuğu iddiasında bulunuldu”

Bunun üzerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Heyetinin Akbelen’de bulunmasından rahatsızlık duyan birtakım siyasi oluşumların mensupları, “asker ve polis savunuculuğu yaptığım” yönünde bana sataşmada bulundu. Sosyal medyada “CHP Milletvekili Mahmut Tanal’dan, Akbelen’de kendisini eleştiren vatandaşa: ‘Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AKP’nin provokatörüsün.’ başlığıyla paylaşılan videonun perde arkası bundan ibarettir.

KAYNAK:BHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.