Dolar 32,4118
Euro 34,7934
Altın 2.400,09
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Aile Mahkemelerinin etkinliğin artırılacak

Aile Mahkemelerinin etkinliğin artırılacak
02/11/2023 08:45
A+
A-

‘ULUSLARARASI AİLE HUKUKU SEMPOZYUMU’ YARIN BAŞLIYOR

ANKARA-BHA

Aile mahkemelerinin etkinliğinin artırılması amacıyla ‘Aile Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması: Aile Üyelerinin Haklarının Daha İyi Korunması Ortak Projesi’ kapsamında yarın başlayacak ve 3 gün sürecek Uluslararası Aile Hukuku Sempozyumu düzenlenecek.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da katılacağı sempozyumda, aile hukuku alanında yaşanan güncel sorunlara değinilecek.

Türkiye Adalet Akademisi (TAA) ve Avrupa Birliği (AB) iş birliğiyle Ankara’da düzenlenecek sempozyumda ayrıca diğer ülkelerdeki iyi uygulama örneklerinin karşılaştırması yapılacak ve aksaklıklara çözüm olabilecek alternatif yaklaşımlar 7 ayrı panelde kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek.

KADINLARIN, ÇOCUKLARIN VE AİLE ÜYELERİNİN HAKLARI KORUNACAK

Aile Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması: Aile Üyelerinin Haklarının Daha İyi Korunması Ortak Projesini, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Yargıtay, Türkiye Barolar Birliği ve hukuk fakülteleri gibi aile hukuk alanında çalışan kuruluşlar da destekliyor.

Türkiye’de hukukun üstünlüğünün ve temel hakların, uluslararası standartlarla ve Avrupa standartlarıyla tam uyumlu hale getirilmesini sağlamayı ve aile mahkemelerinin özellikle kadınların, çocukların ve diğer aile üyelerinin haklarını korumadaki etkinliğini arttırmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında 7 coğrafi bölgede ülke genelindeki uygulama örneklerini daha iyi analiz edebilmek amacıyla Ordu, Mersin, Ankara, Sakarya, İzmir, Kars ve Mardin pilot iller olarak belirlendi.

AİLE HUKUKU EĞİTİM PLATFORMU

‘Aile Mahkemelerinin etkinliğinin artırılması’ projesi kapsamında katılımcıların eğitim içeriklerine ulaşabilecekleri ve eğitimlerini uzaktan tamamlayarak sertifikaya hak kazanabilecekleri Aile Hukuku Eğitim Platformu kurulması ve faaliyete 2024 yılı Ocak ayı itibariyle başlanması planlanıyor.

Platform kapsamında Hukukçular İçin İnsan Hakları Eğitim Programı (HELP) modeline uygun olarak, kendi kendine öğrenme metodolojisi ve eğiticilerin eğitilmesinin ardından eğitici üzerinden aktarılan eğitim içeriklerinin hazırlanması öngörüyor.

Hakim ve Cumhuriyet savcılarına yönelik olarak 4, psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacıya yönelik 2, zabıt katibi, mübaşir ve aile mahkemelerinde görev yapan diğer personele yönelik 2 olmak üzere toplam 8 eğitim verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.