Dolar 32,4253
Euro 34,8258
Altın 2.399,42
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C

AFAD ve İş Dünyası İşbirliği Ürün Tedarikinde Kritik Öneme Sahip

AFAD ve İş Dünyası İşbirliği Ürün Tedarikinde Kritik Öneme Sahip
27/08/2023 02:18
A+
A-

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç: AFAD ve İş Dünyası İşbirliği Ürün Tedarikinde Kritik Öneme Sahip

ANKARA – BHA

Toplantıya Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, ASO Meclis Başkan Yardımcısı Nihat Güçlü, OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, AFAD Arama Kurtarma Daire Başkanı Recep Şalcı, İŞİM Başkanı Ayşe Saraçoğlu, OSTİM Başkan Yardımcısı Sıtkı Öztüna, OSTİM KOSGEB Müdürü Hasan Şenel ve çok sayıda ASO üyesi sanayici katıldı.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç konuşmasında küme bünyesinde bir araya gelen işletmelerin verimliliklerini artırdıklarını ve maliyetlerini düşürdüklerini belirterek, “Kamunun destekleri, üniversite ile sağlanan işbirliği ve işletmelerin ortak hareket etmesiyle sağlanan sinerji ile işletmeler için yenilikçilik potansiyeli daha yüksek, rekabetçilik seviyesi daha güçlü bir ortam oluşmaktadır.” dedi.

Ardıç, AFAD’ın afet ve acil durumlara ilişkin süreçlerin etkin yönetimi ve kurumlar arasında koordinasyon sağlamaya yetkili kuruluş olarak çok önemli bir misyona sahip olduğunu söyledi.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu dile getiren Ardıç, “Coğrafyamızın tamamına yakını deprem kuşağında yer alıyor. Ne yazık ki 7 ay önce yaşadığımız Asrın Felaketi’nde, ülkemizin deprem gerçeğini çok acı bir şekilde yeniden tecrübe ettik. Depremlere hazırlık konusundaki eksiklerimizi gördük, depremden sonraki süreçte koordinasyonun ve yetkinliğin önemini müşahede ettik. Dolayısıyla doğal afetlere ve acil durumlara hazırlık seviyemizin en üst seviyeye çıkarılması, ülkemiz için bir zorunluluktur.” dedi.

ASO olarak, Bakanlığın destekleri ile Türkiye’nin ilk nükleer sanayi kümelenmesini 2017 yılında hayata geçirdiklerini hatırlatan Ardıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“En niş üretim alanlarından olan nükleer sanayide Türk üreticilerin kabiliyetlerini, kümelenme desteğinin getirdiği fırsatlarla hem yurt içinde hem de uluslararası platformlarda tanıtma imkanı yakaladık. Sanayicilerimizle birlikte, nükleer santrallere tedarik için çalışan diğer uluslararası kümelerle işbirlikleri kurduk. Etkin politika ve yakın işbirliği ve koordinasyonun meyvelerini almış olmak bizlerin şevk ve

motivasyonunu daha artırmaktadır. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından yayımlanan 2022 yılı Küresel İnovasyon Endeksinde İstanbul 4 basamak yükselerek 46’ncı sırada, Ankara ise 3 basamak yükselerek 86’ncı sırada yer almıştır. Türkiye’deki farklı sektörlerde büyümeyi hedefleyen 50’ye yakın kümelenme faaliyetinin 7 tanesinin OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde yer almasından dolayı OSTİM OSB Yönetiminin özverili katkılarına burada bir kez daha değinerek, başarılarını tebrik ediyorum.”

 

İŞİM’in ağırlıklı olarak iş ve inşaat makineleri sektöründe ülkenin önemli bir merkezi olan OSTİM’de ve başkentte yer aldığının altını çizen Ardıç, sayıları her geçen gün artan üyeleriyle ülkenin sektörel anlamda ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir potansiyel arz ettiğini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.