Dolar 32,4268
Euro 34,8288
Altın 2.442,65
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Adıyaman Ziya Polat’a Emanet

Adıyaman Ziya Polat’a Emanet
18/01/2024 21:06
A+
A-

ZİYA POLAT kimdir? AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat aslen nereli, kaç yaşında? Ziya Polat biyografisi...

ziya polat

ziya polat

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde birçok ilin belediye başkan adayı belli oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium‘da düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’nda Adıyaman Belediye Başkan adayını da duyurdu. AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat oldu. Yaşanan gelişmelerin ardından Ziya Polat kimdir, kaç yaşında ve nereli soruları da akıllara geldi. İşte ayrıntılar…

Ziya Polat hayatı, kariyeri ve siyasi geçmişi ile ilgili detaylar hızla araştırılmaya başlandı. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere geri sayım başladı. Birçok ilin belediye başkan adayı da netlik kazandı. Başkan Erdoğan, ATO Congresium’da gerçekleştirilen Aday Tanıtım Toplantısı’nda Adıyaman Belediye Başkan adayını da açıkladı. AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Ziya Polat oldu. Peki; Ziya Polat kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

AK Parti, Sakarya Eski Orman Bölge Müdürü Ziya Polat’ı Adıyaman Belediye Başkan adayı olarak gösterdi.
AK Partinin, 14 Mayıs 2023 tarihindeki Milletvekilliği Genel Seçiminde 5. sıradan Adıyaman Milletvekili adayı olan fakat seçilemeyen Ziya Polat, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde Adıyaman Belediye Başkan adayı oldu.
Ankara’da düzenlenen program ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adaylığı açıklanan Ziya Polat, 1976 tarihinde Adıyaman’ın Akdere köyünde doğdu. İlköğrenim ve Liseyi Adıyaman’da bitirdikten sonra 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Kamu görevine sınıf öğretmeni olarak başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman İşletme Şefliği, Ağaçlandırma Şefliği, ORKÖY Şefliği ile Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ardından Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünde Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Haziran 2013te Elazığ’a Orman Bölge Müdürü olarak atandı ve OGM Ağaçlandırma Daire Başkanı kadrosuyla Eylül 2019 tarihine kadar Elazığ Bölge Müdürü olarak görevine devam etti. Eylül 2019 tarihinde Sakarya Orman Bölge Müdürü olarak atandı ve Mart 2023 tarihine kadar bu görevine devam etti.
Son olarak Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığında Başmüfettiş olarak görev yapan Ziya Polat, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ZİYA POLAT KİMDİR?

Polat, 1976 yılında Adıyaman’ın Akdere Köyünde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Adıyaman’da başladı ve ilk, orta öğretimini Adıyaman’da tamamlayan Polat, bir süre Sakarya’da görev aldı.

Sakarya Orman Bölge Müdürü olarak atanan ve 24.02.2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile OGM emrine Müfettiş olarak atanan Ziya Polat, milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti. 2023 Mayıs ayında yapılan Genel Seçimlerde Adıyaman’dan 5. sıra milletvekili adayı olmuştur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.