Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 18°C

Zeki Korkutata: “Gazetecilik toplumun vicdanına aynadır”

Zeki Korkutata: “Gazetecilik toplumun vicdanına aynadır”
10/01/2024 18:02
A+
A-

Zeki Korkutata: “Gazetecilik toplumun vicdanına aynadır”

Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, gazetecilerin emeğini, cesaretini ve bağımsızlık anlayışını vurgulamak amacıyla her yıl 10 Ocak’ta Çalışan Gazeteciler Günü’nün kutlandığını hatırlattı.

Tüm baasın mensuplarının bu özel gününü kutlayan Korkutata, “Çalışan Gazeteciler Günü, basın özgürlüğüne duyulan saygının bir ifadesi olarak hayat bulmuş ve demokratik değerlerin korunmasında gazetecilerin rolünü bizlere hatırlatmaktadır. Gazetecilik, her şeyden önce bir sorumluluktur. Gerçeğin peşinden koşmak, bilgiyi özgürce sunmak, karanlık köşeleri aydınlatmak, doğru ile yanlışı ayırt etmek ve adalete hizmet etmek anlamına gelmektedir. Bu meslek, toplumun gözü, kulağı ve vicdanıdır. Ancak bu yüce görevi yerine getirmek, birçok zorluğu da beraberinde getirmektedir” dedi.

Gazetecilik toplumu şekillendirip dönüştürüyor

Bingöl Milletvekili Korkutata, “Gazetecilik, sadece bilgi aktaran bir meslek olmanın ötesinde, toplumu şekillendiren ve dönüştüren bir güç olma özelliği taşımaktadır. Günümüzde haberleşme kaynaklarının çeşitlenmesiyle birlikte, bilgi alışverişi hız kazanmıştır. Bu nedenle, gelişen teknolojik kaynakları yakından takip etmek, bilgi akışındaki değişimlere ayak uydurmak gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Gazeteciler savaş bölgelerinde insanlığın vicdanına dokunuyor”

Hayatlarını ortaya koyarak görevlerini yerine getiren savaş gazeteciliğine de vurgu yapan Korkutata, “Savaş bölgelerinde, gazeteciler sadece bilgiyi aktarmakla kalmaz, aynı zamanda insanlığın vicdanına dokunan hikâyeleri de anlatırlar” dedi.

“Filistin’deki gazetecilere selam”

Filistin’deki gazetecilere selam gönderen Milletvekili Korkutata, “Zorlu koşullar altında, özgürlükleri ve güvenlikleri tehlikede olmasına rağmen, Filistinli gazeteciler, hakikati arama ve halklarının sesini duyurma konusundaki kararlılıklarıyla öne çıkarlar. Onlar, hakikati savunma uğruna cesaretle çalışan gerçek kahramanlardır” dedi.

Korkutata, şöyle devam etti: “Filistin’deki soykırıma üzülerek şahit olmaktayız. Gazetecilerin Filistin’deki sıkıntıları dünyaya duyurmalarındaki önem, sadece bir coğrafyanın değil, insanlık vicdanının bir sınavıdır. Onlar, kelimelerin gücüyle savaşın, acının ve direnişin öyküsünü anlatırken, aslında barışın ve insan haklarının kutsal değerlerini yücelten birer elçidirler. Bu kahraman muhabirler, kameraları ve kalemleriyle, Filistin topraklarında yaşanan trajedileri resmederler. Evlerin yıkılışını, sivillerin yaşadığı acıları ve direnişin kahramanlığını belgeleyerek, dünya kamuoyunu bir hakikatle yüzleştirmek adına cesurca ilerlerler. Onların kelimelerinde, Filistinli insanların yaşadığı zorluğun ve dayanışmanın izleri bulunur.”

“Çalışan gazeteciler günü’nüz kutlu olsun”

Milletvekili Korkutata mesajını, “Çalışan Gazeteciler Günü, basın özgürlüğünün ve ifade hakkının kutsallığını vurgulayan bir gün olmanın ötesinde, gazetecilik mesleğinin bu kutlu mücadelesine bir selam durma anıdır. Her bir gazeteciye, cesaretleri, özverileri ve doğruluktan ayrılmayan duruşları için teşekkür ediyor, onlara güç ve dayanıklılık diliyorum. Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun!” diyerek sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.