Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Yıldız Dağını bu iş bilmezlerin elinden kurtarın

Yıldız Dağını bu iş bilmezlerin elinden kurtarın
30/12/2023 09:49
A+
A-

İlhan Erzurum: Yıldız Dağını bu iş bilmezlerin elinden kurtarın

Sivas kayak ihtisas Spor kulübü başkanı İlhan Erzurum, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi hakkında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Buruciye A.Ş’den yine makyaj, diye açıklamasına başlayan Erzurum, Buruciye A.Ş.’nin Yıldız Dağını işletmek gibi bir derdi yoktur. Buruciye A.Ş Milyon dolarlık Kış sporları turizm merkezine milyon dolarlık kızak merkezine dönüştürdüler. 29 Aralık 2023 tarihinde kendi web sayfalarında kızak pisti ve acemi pistini açtıklarını duyurdular. Havalar sıcak kar imal edemedik yeteri kadar da kar yağmadı diyip Kış sporları turizm merkezine açamadılar.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde teknik olarak kar imalatının en zor olduğu rakım acemi pisti ve kızak pisti, bunu başarıp acemi ve kızak pistini açtınız.

Teknik olarak burada yapay kar yapabiliyorsanız kızak ve acemi pistini açabiliyorsanız bu iş ve işlemleri teknik açıdan şartların daha uygun olduğu diğer pistlerde neden kar yapamadınız?

Çünkü derdiniz Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezini işletmek değil acemi ve kızak pistini halledip göz boyamak. Bu yüzden de geçtiğimiz yıl yeni alınan 3 tane yapay karlama fan kar üreten makinelerini iki tanesini acemi ve kızak pistine koydunuz. Yıldızdağı Kış sporları turizm merkezinde yüksek miktarda kar üreten 5 tane fan var bunlardan 3 tanesi acemi ve kızak pistine bilinçli koydunuz. Acemi ve kızak pisti genişliği 50 metre ikisinin toplam uzunluğu 700 metre. P2 diye tanımlanan kayak pistinin uzunluğu da 800 metre 50 metre genişliğinde. Ve bu pistte yapay kar makinalarınızı daha doğru yerlere koysanız daha fazla kar üretme şansınız var iken siz kızak pistini tercih ettiniz. Allah’tan korkunuz devletin parasını puluna yazık.

Ülkemizin en modern en genç en iyi kayak merkezlerinden birisini yok ediyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyun düşünün bunun hesabını sizden kim soracak. Ben buradan sayın valimize ve siyasilerimize sesleniyorum. Yıldız dağını bu iş bilmezlerin elinden kurtarın .”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.