Dolar 32,1825
Euro 34,9787
Altın 2.507,62
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 28°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 26°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 20°C

Yedi Ülke 81 İl Ankara’da Bir Araya Geldi

Yedi Ülke 81 İl Ankara’da Bir Araya Geldi
02/09/2023 16:02
A+
A-

Yedi Ülke 81 İl Ankara’da Bir Araya Geldi

ANKARA – BHA

10 gün sürecek olan Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Türk kültürü ve sanatının tüm yönleriyle tanıtılacağı etkinlikler serisine sahne oluyor. Adriyatik’ten Çin’ e Türk Dünyası ve Anadolu birlik, beraberlik, kardeşlik için Türk Toyu’nda buluştu.

Kortej Yürüyüşü ile başlayan festival, Anadolu’nun dört bir yanında gelip Ankara’da yaşayan insanlar, Türki Cumhuriyeti temsilcileri, sporcular, atlı birlikler, mehteran bölüğü, kılıç kalkan ekibi, zeybekler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Davul zurna ve mehteran eşliğinde yürüyen kortej çevredeki vatandaşların yoğun ilgisine sahne oldu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel yaklaşık iki kilometrelik Kortej Yürüyüşü boyunca çevrede sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı. Festival alanı olan Türk Beyleri Kent Meydanı’na ulaşan kortejde yer alan protokol ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel tarafından dualar eşliğinde önce bir kurban ve akabinde de açılış kurdelesi kesilerek alana geçildi.

Festivalin açılış gününde Anadolu günleri çerçevesinde kendi kültürünü, folklorünü, mutfak zenginliklerini çeşitli etkinliklerle sergileme önceliği bu yıl Sivas ve Çankırı yöresine verilmişti. Sivas yöresi halkoyunları sahne şovları ile göz doldurdu. Çankırı yöresi oyuncuları ise tarihten buyana gelen Türk beyliklerini temsil eden yaren oyunları ile ziyaretçilere Türk gelenek ve göreneklerine vurgu yaptılar.

Festivalde Kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra 10 gün boyunca her akşam ünlü sanatçılar da sahne alıyor. Festivalin ilk gününde sahne alan ünlü sanatçı Zara, okuduğu birbirinden güzel türkülerle vatandaşları adete coşturdu. Festival, 10 Eylül Pazar günü Funda Arar konseri ile son bulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.