Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Vanlı çiftçi ihya oluyor

Vanlı çiftçi ihya oluyor
13/10/2023 12:39
A+
A-

Vanlı çiftçi ihya oluyor

Çiftçilerin büyük ilgi gösterdiği tohum dağıtım töreni Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğünde yapıldı.

“Biz çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Üretimi destekliyoruz” diyen Vali Balcı, “2 yıl içerisinde 170 milyon TL’lik tohum aldık. Bunun 50 milyon TL’sini Tarım Bakanlığımız verdi. Diğer 120 milyon TL belediyemiz kaynaklarından sağladık. Yani devletin kaynaklarını devletin gerçek sahibi millete vermiş olduk. 300 bin dönüm alana sertifikalı tohum ekmiş olacağız. Bu da verimi yüzde 30 artıracaktır. Çiftçileri seven, üretimi seven bir vali olarak çiftçilerin mutlu olmasından büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah sertifikalı tohum desteğimiz devam edecek” diye konuştu.

Van’ın meraları koyunla doluyor 

Vali Balcı şöyle devam etti: “Bunun dışında koyun projemiz devam ediyor. Sıfır faizli1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli kredi kullandırıyoruz. Şimdiye kadar 1425 çiftçimize 142 bin koyun verdik. Yaptığımız görüşmelerle Ziraat Bankası kredi miktarını 400 bin TL’ye çıkardı. Hedefimiz 10 bin aileye toplam 1 milyon koyun vermek. Van’ın meralarındaki koyun sayısının 5 yılda 7️ milyona çıkarmasını istiyoruz.”

“Bu yıl da 300 bin meyve fidanı dağıtacağız”

Vali Balcı, “Meraları ıslah ediyoruz. Hayvanların sulanması için sıvat alıyoruz. Arıcılığa destek veriyoruz. Geçen sene 3️00 bin meyve fidanı dağıttık. Bu sene de 300 bin meyve fidanı dağıtacağız. Meyveciliği çok önemsiyorum. 2️ milyonluk fidanlık kurduk. Fidanlarımızın aşılarını yapıp dağıtacağız” dedi.

“7 gölet ve 2 baraj daha teklif ettik”

Ozan Balcı, şu bilgileri paylaştı: “Geçen sene 5️ tane tarımsal sulama göleti, 1️ tane de baraj inşaatımız yatırım programına girdi. Kazı çalışmaları başladı. Bunun dışında 7️ tane gölet ile 2️ tane de tarımsal amaçlı baraj teklifimiz var. Bu gölet ve barajlarımız da çıkarsa Vanımıza, çiftçimize büyük katkı sağlamış olacağız. Ayrıca köy içme sularına 400 milyon, parke taşı için 200 milyon lira harcadık.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.