Dolar 32,5872
Euro 34,8257
Altın 2.507,53
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C

Van’da yapımı yarım kalan Tıbbiye Cami ve Külliyesi için destek bekleniyor

VAN (AA) (AA) – Van'da 2017'de yapımına başlanan ve o günden bu yana maddi imkansızlıklar nedeniyle tamamlanamayan Tıbbiye Cami ve …

Van’da yapımı yarım kalan Tıbbiye Cami ve Külliyesi için destek bekleniyor
10/04/2021 10:54
A+
A-

VAN (AA) (AA) – Van'da 2017'de yapımına başlanan ve o günden bu yana maddi imkansızlıklar nedeniyle tamamlanamayan Tıbbiye Cami ve Külliyesi için kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri destek çağrısı yaptı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi yanında temeli atılan cami ve külliye inşaatı, 4 yıldır maddi imkansızlıklar nedeniyle tamamlanamadı.

Caminin ramazan ayına yetişmesini isteyen vatandaşlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Tıbbiye Cami ve Külliye inşaatı yapımına öncülük eden YYÜ Dursun Odabaş Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, yaptığı açıklamada, 3 milyon kişiye hitap edecek cami inşaatının biran önce bitmesini arzuladıklarını söyledi.

Caminin tamamlanmasıyla vatandaşların daha rahat ortamda ibadet etme imkanı bulacağını belirten Tuncer, şunları belirtti:

“Çevre illerden Van'a gelen hasta ve yakınlarının yaşadığı mağduriyetleri gidermek adına inşaatına başlanan külliye ve cami inşaatının tamamlanması için yardım talep ediyoruz. Caminin yanı sıra bay, külliyede bayan dinlenme salonları, konferans salonu ve ücretsiz aşevi gibi sosyal yaşam alanları bulunuyor. Koronavirüs salgını ve ekonomik sıkıntılardan dolayı inşaatımızın yapımı yavaşladı. Külliye ve cami inşaatının biran önce tamamlanması için SMS kampanyası başlattık. Hayırseverlerimiz cep telefonlarından 6525'e 'BAGIS' yazıp bir kısa mesaj göndererek camimiz için 10 lira destekte bulunabilirler. Bu kampanyayı tüm hayırsever vatandaşlarımızın destek vermesini bekliyoruz. Atılan her mesajın bir sadaka olduğunu unutmayalım.”

İlim Yayma Cemiyeti Van Şube Başkanı Zahir Soğanda ise maddi imkansızlıklardan dolayı inşaat çalışmaları durma aşamasına gelen cami ve külliyenin tamamlanması için hayırseverlerden yardım beklediklerini aktardı.

Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Ali Uca ve Sivil Dayanışma İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Abdullah Efeoğlu da hayırsever vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.