Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Van, Muş ve Bitlis’te 181 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

VAN (AA) – Van, Muş ve Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle 181 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Van Büyükşehir Belediyesinden …

Van, Muş ve Bitlis’te 181 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor
12/03/2021 08:06
A+
A-

VAN (AA) – Van, Muş ve Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle 181 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle 33 yerleşim biriminin yolu kapandı.

Karla mücadele ekipleri kapalı yolların açılması, cadde ve kaldırımlarda biriken karların temizlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

– Muş/Bitlis

Muş'ta sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi beyaza büründü.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yaptığı açıklamada, il genelinde kar yağışı ve tipi nedeniyle 134 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Kapanan köy yollarını ulaşıma açmaya başladıklarını belirten Yentür, ayrıca acil durumlar için bir ekibin de hazır bekletildiğini ifade etti.

Vatandaşlardan Mehmet Akif Köprü de kentte birkaç gün öncesinde bahar havası yaşadığını belirterek, “Bugün yoğun bir şekilde sanki kışa daha yeni başlıyormuşuz gibi kar yağışıyla uyanmamız sürpriz oldu.” dedi.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan da kentte etkili olan kar nedeniyle 14 köy yoluna ulaşımın sağlanamadığını bildirdi.

Kurtkan, kapanan köy yollarını en kısa zamanda ulaşıma açacaklarını kaydetti.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.