Dolar 32,4126
Euro 34,8222
Altın 2.432,20
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Batman’da…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Batman’da…
18/11/2023 15:53
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Batman’da…

BATMAN – BHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Batman’da İl Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. İl Koordinasyon Toplantısı sonrası Bakan Uraloğlu ile Bakan Şimşek ortak basın toplantısı düzenledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:

Batman’a 13,5 milyar liralık yaptırım yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Batman’ın ulaşım ve altyapısına çok ciddi yatırımlar yapıldığını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantıda Batman’ın tüm ulaşım ve altyapı sorunlarını ve birçok projeyi değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Batman’ın hızla gelişen, nüfusu hızla artan, hızla katma değer üreten bir ilimiz olduğunu, her türlü ulaşım modun da Batman’ın geri kalmayacağını kaydetti.

Halkımızın ve milletimizin hizmetkârıyız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 20 yılda her alanda olduğu gibi özellikle de ulaşım altyapısında Batman’ın büyük bir ilerleme sağladığını kaydederek, “Bizim hükümetlerimizin en büyük özelliği hizmet siyaseti yapıyor olmamızdır. Hizmet siyaseti esastır. Çünkü biz halkımızın, milletimizin hizmetkarıyız. Cumhurbaşkanımızın felsefesi bu. Bu çerçevede de önümüzdeki yıllarda yoğun bir şekilde bütün diğer illerimizde olduğu gibi Batman’a da hizmet noktasında büyük bir çaba içerisinde olacağız. Şu anda Batman’da devam eden projelerin toplamı 13,5 milyar lira. Çok ciddi bir rakam. Sadece ulaşım konularını ağırlıklı olarak konuştuk ama özellikle Batman’ın önemli bir sanayi üssü olması noktasında da çok ciddi proje ve çalışmalar var. Onu ayrı bir dönemde sizlerle paylaşırız ama bugünkü esas konumuz ulaştırma altyapısı” diye konuştu.

Her ulaşım Modunda Batman geri kalmayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Batman’da çevre yolundan diğer illere bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Gerek Hasankeyf yolu gerek OSB bağlantısı gerekse Diktepe Köprüsü’nün yapılması noktasında gerekli ihaleleri yaptık ve onları yakından takip ediyoruz. Havaalanında bir kargo terminalinin yapılması ile ilgili gündem var, onu inceleyeceğiz. Uçuşların Antalya ve İzmir’e yapılabilirliği ile ilgili talep var, onu operatörler ile görüşerek halletmeye çalışacağız. Demiryolu ile ilgili OSB bağlantıları var, onları da konuşup planlanan yeni OSB’ler, mevcut OSB’lere demiryolu bağlantısını da beraberce çalışacağız. Batman hızla gelişen, nüfusu hızla artan, hızla katma değer üreten bir ilimiz. Biz de her türlü ulaşım modunda Batman’da inşallah geri kalmayacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.