Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 17°C

Ugandalı subaylar ‘korkaklık’ nedeniyle görevden alındı

Ugandalı subaylar ‘korkaklık’ nedeniyle görevden alındı
12/11/2023 16:19
A+
A-

Uganda Askeri Mahkemesi, Somali’deki bir Afrika Birliği üssüne yapılan saldırı sırasında iki subayın korkaklık suçundan mahkum edildiğini açıkladı.

featured

Ugandalı subaylar ‘korkaklık’ nedeniyle görevden alındı

Somali’nin başkenti Mogadişu’nun güneyindeki Bulo Marer, El Şebab tarafından saldırıya uğradı. Ugandalı Albay Deo Akiki ve Binbaşı John Oluka, saldırı ardından birlikleri harekete geçirememe ve olay yerinden kaçma suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Mogadişu’daki Uganda askeri mahkemesi, olayla ilgili soruşturma başlattı. Saldırıda en az 50 Ugandalı asker hayatını kaybetti. Mahkeme, subayların uyarıya rağmen harekete geçmediğini belirtti ve her iki subayın da ordudan ihraç edildiğini açıkladı.

Ayrıca, dört astsubay da askeri teçhizatı korumamaktan suçlu bulundu.

Uganda, Somali hükümetinin El Kaide bağlantılı El Şebab’la mücadelesine yardım eden Afrika Birliği gücünün bir parçası olarak Somali ile askeri işbirliği yapıyor.

 

 

Ugandalı subaylar ‘korkaklık’ nedeniyle görevden alındı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.