Dolar 32,4096
Euro 34,8029
Altın 2.435,92
BİST 9.949,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 16°C

Türkiye’nin Olmazsa Olmazı Kitle Turizmi

Türkiye’nin Olmazsa Olmazı Kitle Turizmi
22/09/2023 14:23
A+
A-

Nazilli: Türkiye’nin Olmazsa Olmazı Kitle Turizmi

TÜRSAB Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Nazilli, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) öncülüğünde düzenlenen 1’inci İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı’nda açıklamalarda bulundu.

“Eski Bir Fuarcılık Yapısının Uzantısıyız”

Fuar amacının acentelere yeni imkanlar ve yeni pazar segmentleri yaratmak olduğunu dile getiren Başkan Nazilli, şu ifadeleri kullandı:

“Bizim aslında Amiral Gemi’miz İzmir’deki fuarımız. Bu yıl 17’incisini yapacağız. Dolayısıyla eski bir fuarcılık yapısının uzantısıyız. Ancak İstanbul’da Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde böyle bir fuara başlama kararı aldı Firuz Başkanı’mız ve yönetim kurulumuz. Bu çerçevede harekete geçtik. Ekimde Türkiye Odalar ve Bursalar Birliği fuar listesine remi başvurumuzu yapıp girmiştik. Prensip olarak da ocak ayı itibari ile fuarımızın tanıtımına ve deyim yerindeyse stant satışına başlayacaktık. Fakat hepimizi çok derinden üzen arka arkaya yaşanan deprem felaketleri dolayısıyla bir süre ara verdik. Ama daha sonra yönetimimiz devamına karar verdi bu tür acıların üstesinden gelmek için. Fuarımızın birincisinin bu yıl yapılmasına karar verildi. Süreç seçimlerden dolayı da uzamış oldu. Balkanlardaki yüksek sezonun olması dolayısıyla bu yıl istediğimiz katılım tam olarak sağlanmadı. Ama amacımız zaten Balkanlar Bölgesi’nin yeni bir Pazar yeni bir destinasyon olarak bu sektörün pazarlama kanadı olan acentelerimize yeni imkanlar yeni Pazar segmentleri yaratmak. Kar amacı da gütmeyen bir yapı olduğumuz için bu şekilde bu fuarı düzenlemek kararındayız. Devamını da getireceğiz. Bu yıl ilki yapıldığı için bazı zorluklar oldu ama katılımcılar mutlu. Resmi sponsor olarak Türk Hava Yolları’nın ve ilk defa bir fuara bu boyutta stantla katılan Pegasus Havayolları’nın yakın desteğiyle yurt dışından profesyonel satın almacılar getiriliyor. Onlarla stant sahibi olan kuruluşları bir araya getiriyoruz ve profesyonel iş ortamı yaratılarak hemen başlayan geleceğe dönük pazarlama konusunda Pazar yaratmaya çalışıyoruz.”

“İki Taraflı Turist Trafiği Var”

Turist trafiğinin Balkan ülkeleri ile karşılıklı gerçekleştiğini söyleyen Nazilli, “Sayın Başkanımız Firuz Bağlıkaya’nın da söylediği gibi şu anda iki taraflı toplam yedi milyon civarında bir turist trafiği var Balkan ülkeleriyle Türkiye arasında. Ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Maalesef şu anda bulunduğumuz ortamda acentelerimiz, halkımız vize problemi yaşıyor birçok ülke ile. Böyle bir açıdan da bakıldığında Balkan ile ilgili özel bir ihtisas fuarının yapılmasının doğru olduğu anlaşılmış oldu. Bu yönüyle de devamı önemli olacak. Balkan ülkeleri ile Türkiye arasında tarihi, kültürel, gastronomik, insani ilişkiler, ailevi bağlar açısından büyük yakınlık var Osmanlı’ya dayanan. Bu amaçla da buna hizmet ettiğimizi düşünüyoruz. Hem satıcının hem alıcının iki taraflı olduğu bir bölge Balkan ülkeleri. Bazı ülkeler ile tek yönlü trafiğimiz var ancak Balkan ülkeleri ile çift yönü trafiğimiz var” açıklamasında bulundu.

“Üst Düzey Bir Destinasyon Türkiye”

Birinci Balkan Turizm Fuarı’nın devamının geleceğini söyleyen Nazilli, “Her şey dahilin olduğu, genellikle sahil bölgelerinde çok başarılı yürütülmekte olan oteller açısından son derece üst düzey bir destinasyon Türkiye. Ama bu yeterli olmamalı. Hem Türkiye’nin satma haline yayılmalı uluslararası turizm hem de aynı zamanda başka segmentlerle ilgilenenlerin de geliş ve gidişlerinin olabileceği bir turizm etkinliği yaratılsın istiyoruz. Uluslararası İstanbul Balkan Turizmi Borsası fuarı da buna hizmet edecek diye düşünüyoruz. Umarım katılımcılar da mutludur. Gelen profesyonel satın alma ziyaretçilerimiz son derece mutlu. İlkinde sınırlı yaptık daha büyük kapasitelere ulaştıracağız inşallah” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.