Categories: ASAYİŞ

Türkiye Polis Radyosu 71 Yaşında

Türkiye Polis Radyosu, kurulduğu 5 Ekim 1952’den bu yana vatandaşla polis teşkilatı arasında bağ kurulması ve güvenlik hizmetleri noktasında yurttaşların bilinçlenmesi için 71 yıldır yayınlarına devam ediyor.

Kısa dalgayla 5 Ekim 1952’de yayın hayatına “merhaba” diyen Türkiye Polis Radyosu, teknolojinin tüm imkanlarından faydalanıp 24 saat boyunca yayın yaparak dinleyicilerin en çok tercih ettiği radyolar arasına girmeyi başardı.

Türkiye’nin reklam almayan tek radyosu olarak 81 il, 110 ilçede yayın hayatını sürdüren radyo, “www.polisradyosu.pol.tr” adresinden, akıllı telefonlardan ve Türksat 4A uydusu aracılığıyla da dinlenebiliyor.

Ankara merkezli olmak üzere İstanbul, Diyarbakır ve İzmir stüdyolarından dönüşümlü olarak yayın yapan radyo, müzik aralarında yayımlanan kamu spotlarıyla vatandaşları suç ve suçluya karşı bilgilendiriliyor.

Dinleyiciler, “0 552 155 00 06” numaralı telefon hattından WhatsApp aracılığıyla mesajlarını ulaştırabiliyor.

“Dinleyicinin Bizden Beklentisini Karşılamış Olduk”

Türkiye Polis Radyosu spikeri Polis memuru Muhammed Yıldız, gündemin öne çıkan başlıklarını radyoda dinleyicilere ulaştırdıklarını söyledi.

Kültür sanat, ekonomi, finans ve spor gibi birden çok başlıkta dinleyicileri bilgilendirdiklerini ifade eden Yıldız, yaşanan doğal afetlerde de olay yerinden gelen anlık açıklamaları yayınladıklarını belirtti.

Yıldız, “Gerek devlet büyükleri gerekse uzmanların açıklamalarını izleyicilerimizle buluşturduk. Dinleyicinin bizden beklentisini karşılamış olduk. 7/24 bizi dinleyen müdavimlerimiz var. Televizyondan uzak durup hayatını radyoyla devam ettiren dinleyicilerimiz var.” dedi.

MİRZA ÖZEKİNCİ

Share
Published by
MİRZA ÖZEKİNCİ

Recent Posts

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

2 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

2 gün ago

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, Antalya’da yaşayan…

2 gün ago

ilk paket değil son paket de olmayacak

Şimşek: ilk paket değil son paket de olmayacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik…

3 gün ago

ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM   Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus’u turizmin önemli…

3 gün ago

Son nefesinde kendisini kimin bıçakladığını söyledi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde karnından bıçaklanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hasan Çağlayan (53), tedavisi…

3 gün ago