Dolar 32,5129
Euro 34,9158
Altın 2.432,48
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Turizm Merkezi Başkentin Beypazarı İlçesi, Çeşitli Çevrelerden Turistleri Ağırlıyor

Turizm Merkezi Başkentin Beypazarı İlçesi, Çeşitli Çevrelerden Turistleri Ağırlıyor
27/08/2023 16:42
A+
A-

Turizm Merkezi Başkentin Beypazarı İlçesi, Çeşitli Çevrelerden Turistleri Ağırlıyor

Yaşar Tonbak / BEYPAZARI  (BHA)- .

Havaların çok sıcak gitmesine rağmen, yurdun bir çok köşesinden ve yurtdışından kafileler halinde geldikleri bölgede, Kaya mağaraları ve gözetleme kulesiyle öne çıkan İnözü vadisinde kaya mağaralarını, Yenice sokak ve Alaettin sokakta tarihi evlerini, hamam müzesini, Kültür evi müzesi gibi tarihi konakları ve müzedeki yüzlerce eseri görebiliyorlar.

Mustafa Zamdınay, İzmir ilinden geldiklerini ve öteden beri Beypazarı’nı çok merak ettiklerini söyledi.

Gezmeyi çok sevdiklerini belirten Makine mühendisi emeklisi Mustafa Zamdınay, “ Eşim ve arkadaşlarımızla birlikte Beypazarı’na geldik. Burada belediyenin Kültür ve Turizm Müdürlüğü ofisini ziyaret ettik. Beypazarı hakkında, Kültür ve Turizm müdürü Zafer Poyraz ve Turist rehberi Bülent Erdemli tarafından, harita üzerinde gezip görebileceğimiz yerler konusunda bilgilendirildik. Gerçekten görmemiz gereken yerler var. Buraları da görmeden Beypazarı’ndan ayrılmayacağız” dedi.

Pekçok ülke ziyaretinde bulundum:

Beypazarı’nın Hıdırlık tepesinden bakışta muhteşem manzaraya sahip olduğuna değinen Mustafa Zamdınay, şunları kaydetti:

“Pekçok ülke ziyaretinde bulundum. Ama insanın memleketi ve ülkesi gibi yok. Beypazarı çok güzel bir yer. Burada öğrendim ve Beypazarı Tarihi ipek yolu üzerinde bulunuyormuş. İnternette araştırmalarımda, Evliya çelebi Hz. Beypazarı’ndan övgü ile bahsediyor. Düşündüm biz daha neyi bekliyoruz Beypazarı’nı görmek için dedik ve yola çıktık, geldik Beypazarı’na. Bakın bu bilgiler, bana anlatılanlar ve internette yaptığım araştırmalar sonrasında oluşan bilgiler. Beypazarı’nı gezdikten sonra anlat desinler, bir kitap yazarım. Buradaki güzellikleri fotoğraf karelerine de yansıtarak, bu gezimizi ölümsüzleştireceğiz ve taçlandıracağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.