Dolar 32,5073
Euro 34,8805
Altın 2.431,79
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

Trabzonspor, Görerek Almadığı Halde Fenerbahçe Görmeden Aldı

Trabzonspor, Görerek Almadığı Halde Fenerbahçe Görmeden Aldı
13/09/2023 16:24
A+
A-

Sadi Tekelioğlu: Trabzonspor, Görerek Almadığı Halde Fenerbahçe Görmeden Aldı

Tahsin KEMER – Gurbetelli YALÇIN / ANKARA – BHA

Trabzonspor’un eski Teknik Direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, Birlik Haber Ajansı’na konuştu. BHA SPOR Müdürü Tahsin Kemer’e özel röportaj veren Tekelioğlu, Fenerbahçe’nin 3 sezon önce Gölcükspor’dan kadrosuna kattığı İsmail Yüksek’in transfer sürecini anlattı.

Fenerbahçe’ye Gitti Belki de Avrupa’ya Gidecek”

İsmail Yüksek’in Fenerbahçe’ye transfer sürecini anlatan Tekelioğlu, “Trabzonspor, Nevşehir- Gölcük maçını izlemeye gitti. Giden arkadaşlar işte beğendik bir bakalım gidelim konuşalım falan deyince o süreç geçiyor oyuncunun yeteneği duyuluyor. Başka takımlarda var devrede Sadi Hoca bunu önermişse bu oyuncu iyidir falan deniliyor. Sakarya sporda çalıştığımız dönem futbol oynamış şu an ise menajerlik yapan bir kardeşimiz Erdinç Şehit var. O geldi benimle konuştu. Bana hocam bu oyuncuyu Fenerbahçe’ye söylesem sana ayıp olur mu dedi ben de Trabzonspor’a söyleyeli bir ay oldu halen bir ses yok dedim. Ben de çocuğun istikbali için yapabilirsem biz de katkı verebiliriz dedim. Ben bu çocuğun her şeyine kefilim sen istersen seyredebilirsin ama beni referans gösterebilirsin dedim. Fenerbahçe, Sadi Hoca bunu Trabzon’a önerdiyse iyi oyuncudur demiş ve Fenerbahçe oyuncuyu bu şekilde transfer etti. Trabzonspor, görerek almadığı halde Fenerbahçe görmeden aldı. Bu da hem memleketim hem de kendi adıma Üzüntü duyduğum bir meseledir. Trabzonspor tarihindeki bütün genç oyuncularda imzamız vardır. Bulmuşuzdur, transfer etmişizdir ya da oynatmışızdır. Hepsinde katkımız olmasına rağmen dışarıda kaldığımız için bu süreç öyle gelişti. Yönetimler birbirine muhalif olabilir ama hocaların hocalara muhalif olması burada çok yanlış. Bizim ismimizin olması bizim oyuncuyu tavsiye etmemiz onları rahatsız etti. Oyuncu oradan Fenerbahçe’ye gitti belki de Avrupa’ya gidecek” dedi.

“O Yaş Grubunun Türkiye’deki En Yetenekli Oyuncusu”

İsmail Yüksek’in Fenerbahçe kariyerini değerlendiren Sadi Tekelioğlu, Jorge Jesus’un şans verdiğini ama Türk hocalar vermediğini belirterek, “İsmail 3. Lig’de oynarken 18 yaşında Fenerbahçe’ye gitti. O dönem büyük gündem oldu Trabzon’un elinden aldılar gitti diye. O dönem benden birkaç röportaj isteyen yer oldu Haldun Domaç’la yaptığım röportajda o zaman dedim ki Fenerbahçe’de oynar. O da hocam üçüncü Lig’de oynayan Gölcükspor neresi Fenerbahçe neresi dedim ki böyle düşündüğümüz için oyuncu çıkmıyor. Oyuncu yetenekli olduğu için oynar. İsmail’i tarttım bir içtim boyu, fiziği, hızı neyse bugün futbolun talep ettiği özelliklerle beraber Fenerbahçe’de oynar dedim. Hocam dedi biraz abartılı gibi falan dedi. Benim abartmadığımı Türk antrenörler ispat edemedi Jorge Jesus ispat etti. Geldi idmana çıktı baktı, formayı verdi. Yabancı antrenörün en iyi tarafı bu. Biz de ise oyuncunun pasaportuna bakarım diyorlar. Avrupalı da böyle bir şey yok. Öyle olmadığı için 17 yaşında alıp 100 milyon euro‘ya satıyorlar. Bir tane Türkiye’de 40 milyona ulaşan bir oyuncu yetiştiremedik. İsmail önce Balıkesir’e verdiler yine Türk antrenörleri orda da oynatmadı. Geri geldi gene kiralık gitti orda da oynayamadı. İsmail’e bu süreç içerisinde organ nakli yapılıyor da teknik nakli yapılıyor da 6 ayda bu hale geldi. Hiçbir alakası yok sadece şans verildi. Genç oyuncuların idmana değil maça çıkmaya ihtiyaçları var. İsmail de maça çıkma ihtiyacını duyduğu hocada onu sahaya koydu, Türkiye’nin gündemine oturdu. Bana göre o yaş grubunun Türkiye’deki en yetenekli oyuncusu. Avrupa’da da ses getirebilir. Ben onu ilk gördüğüm zaman hemen uzatmadan Trabzonspor’u aradım. dedim burada öyle bir oyuncu var hemen alın dedim. Kendi memleketimiz hainlik yapamayız Trabzonspor varken başka takım zaten gündemde yoktu. Çünkü oyuncuyu anlayana kadar sezon geçer. Bu işlerde yetenek işi orada mütevazi olmayacağım gördün mü yakalayacaksın. Biraz daha müsaade edeyim dersen adam elden kaçar. İsmail yüksek çok yetenekli bir oyuncu burada Jorge Jesus’a ondan önce Emre Belözoğlu’na teşekkür etmek lazım. Bunu İsmail adına söylüyorum Trabzon adına üzgünüm ama Emre hiç seyretmeden benim referansımla aldı” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.