Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 18°C

Toprak Razgatlıoğlu Zirveye Adım Adım Yaklaşıyor

Toprak Razgatlıoğlu Zirveye Adım Adım Yaklaşıyor
23/09/2023 18:29
A+
A-

Toprak Razgatlıoğlu Zirveye Adım Adım Yaklaşıyor

Yarışa 3. cepten başlayan Toprak podyumun ikinci basamağını almayı başardı. Toprak Razgatlıoğlu bu sonuçla birlikte şampiyona lideri Alvaro Bautista ile arasındaki farkı 37 puana kadar indirdi.  2023 WSBK İspanya etabında superpole ve ikinci yarış, 24 Eylül Pazar günü koşulacak. 

Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2023 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) 10. durağı olan İspanya hafta sonunda ilk yarışı podyumun ikinci basamağında tamamladı.

Aragon Motorland’de yarışa üçüncü sıradan başlayan Pata Yamaha Prometeon takımı pilotu Toprak, start anında yerini korudu. Şampiyona lideri Alvaro Bautista start anında ilk sıraya yükselse de bitime 13 tur kala yerde kaldı. Bu turdan itibaren yeni lider Jonathan Rea olurken Toprak Razgatlıoğlu onu takip etti.

Yarışın kalan kısmında Rea, Toprak ve Rinaldi üçlüsü rakipleriyle aradaki farkı açtı. 6 tur kala Rinaldi Toprak Razgatlıoğlu’nu geride bırakmayı başardı. Bitime 4 tur kala ise Jonathan Rea üçüncü sıraya geriledi ve Toprak da ikinci sıraya yükseldi. Kalan bölümde yerini koruyan Toprak, yarışı da ikinci sırada tamamladı. Ruben Rinaldi ise yarışın kazanan ismi oldu.

Toprak Zirveye Yaklaşıyor 

Toprak Razgatlıoğlu aldığı sonuçla birlikte genel sıralamada 430 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. Toprak şampiyona lideri Alvaro Bautista ile de arasındaki puan farkını 37’ye indirdi. İspanya’da superpole ve hafta sonunun ikinci yarışı 24 Eylül Pazar günü koşulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.