Dolar 32,2397
Euro 34,6664
Altın 2.398,06
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 14°C
Paz 16°C

TİRDEF 30 Ağustos’ta Haymana Şehitlerine Gidiyor

TİRDEF 30 Ağustos’ta Haymana Şehitlerine Gidiyor
27/08/2023 06:50
A+
A-

TİRDEF 30 Ağustos’ta Haymana Şehitlerine Gidiyor

Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) yetkilileri 30 Ağustos Çarşamba günü Haymana Şehitlerini ziyarette bulunacak. Yapılan açıklamada geçtiğimiz yıllarda mezarı tespit edilerek anıt şehitliğinin yapıldığı Tirebolulu Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan komutasındaki 42. Giresun Gönüllü Alayı ve Topal Osman Ağa komutasındaki 47. Giresun Gönüllü Alayı askerlerinin şehit olduğu yerler ziyaret edileceği açıklandı.

TİRDEF Başkanı İbrahim Aydın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

“50 güne yakın süre yalın ayak, aç ve susuz bir şekilde Giresun’dan çıkıp Haymana’ya ulaşan atalarımıza vefa borcumuzu ödemek, ruhlarına Fatihalar ve Yasinler okumak, onların ruhaniyetinden istifade etmek ve onları anmak için yurdun değişik noktalarından Haymana’ya intikal edeceğiz. Tirebolulu hemşerimiz Hüseyin Avni Alpaslan ve Osman Ağımızı anmak ve onları unutmamak bizim üzerimize bir vazifedir. Bu vazifemizi yaparken bizleri destekleyen ve yalnız bırakmayan hemşerilerimize teşekkür ederiz.

Bizler onur, şeref ve vatan için her şeyini feda edecek kadar koca yürekli kahraman şehitlerimizi anmak için 30 Ağustos’ta Haymana’da buluşuyoruz. Bu kutsal vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi anmak saygılarımızı sunmak için sizleri de Haymana’ya bekliyoruz.”

TİRDEF tarafından organize edilen Giresun Vakfı, Giresun, Tirebolu, Haymana ve Espiye Belediyeleri tarafından desteklenen organizasyonda binlerce Giresunlunun Haymana’ya giderek atalarını ziyaret etmesi ve onları dualarla anması bekleniyor.

Ziyarete Giresun, İstanbul, Ankara, Bursa ve Tirebolu’dan otobüs kaldırılacağı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.