Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Tıp Eğitimine Büyük Katkı

Tıp Eğitimine Büyük Katkı
11/10/2023 22:02
A+
A-

Genel Cerrahi Atlası İlk Atlas Artık İngilizce Olarak Okuyucularla Buluşuyor

Tıp eğitiminde ilk olan ve İngilizceye çevrilen Genel Cerrahi Atlası yazarı Doç. Dr. Mehmet Eren Yüksel Sancak Habere özel açıklamada bulundu; 

Sürekli gelişen bilim ve teknoloji ile birlikte tıp dünyasında yeni tedavi yöntemleri ve cerrahi teknikler ortaya çıkmaktadır. Ancak, tıp fakültesi öğrencilerinin eğitimleri boyunca öğrenmeleri, okumaları ve içselleştirmeleri gereken bilgi miktarı da giderek artmaktadır. Genel cerrahi ders kitapları çok önemli bilgiler içerse de, konularla ilgili öğretici görsellerde eksiklikler mevcuttur. Öğrenmeyi ve anlamayı kolaylaştırmak için, sık karşılaşılan cerrahi olgulara odaklanan daha fazla görselin ders kitaplarına dahil edilmesi faydalı olacaktır. Şu an mevcut olan cerrahi atlaslar cerrahi tekniklere odaklanmaktadır. Ancak, tıp öğrencilerinin cerrahi hastalıkların tanı ve tedavisini anlamaları da önemlidir. Bu ihtiyacı karşılamak için, incelenen konularla ilgili resimler ve açıklayıcı notlar içeren bir genel cerrahi atlası değerli bir kaynak olacaktır.” diyen Doç. Dr. Mehmet Eren Yüksel daha önce Türkçe olarak yayınlanan Genel Cerrahi Atlası İlk Atlas’ın İngilizce olarak yeniden basıldığını belirtti.

Tıp fakültesi öğrencilerine genel cerrahinin temel bilgilerini resimler ve kısa açıklamalar aracılığıyla öğretmeyi amaçlayarak tıp fakültesi öğrencilerinin genel cerrahi dalına ilgisini arttırmayı hedefleyen Doç. Dr. Mehmet Eren Yüksel, Genel Cerrahi Atlas’ının hem uluslararası alanda hem de Türkiye’de yabancı dille eğitim-öğretim yapan tıp fakültelerinde öğrencilere faydalı bir eser olacağını belirtti.

Doç. Dr. Mehmet Eren Yüksel ayrıca, umarız ki “Genel Cerrahi Atlası – İlk Atlas”, tıp eğitimine katkıda bulunacak ve tıp öğrencileri için değerli bir kaynak olacaktır. Bu amaçla İngilizce’ye çevrilen atlas yurtdışındaki üniversitelerde derslerde okutulacak ve kütüphanelerde yerini alacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Genel Cerrahi ve Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Eren Yüksel Kimdir ?
Ankara Atatürk Anadolu Lisesi‘nden 1998 yılında mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2004 yılında mezun olmuştur. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Alman Akademik Değişim Servisi’nin (DAAD) ortaklaşa verdiği bursu kazanarak Almanya’da Dresden Teknik Üniversitesi’nde Moleküler Biyomühendislik yüksek lisansını tamamlamıştır. 2007 yılında Almanya Tıp Diploması Denklik Sınavı’nı vermiştir. Fachkrankenhaus Coswig ve Greifswald Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde İç Hastalıkları alanında asistan doktor olarak çalışmıştır. Amerika Birleşik Devletleri Tıbbi Yeterlilik Sınavları’nı (USMLE) geçerek 2010 yılında ECFMG sertifikasını almaya hak kazanmıştır. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’ndan 2014 yılında mezun olmuştur. Zonguldak Devrek Devlet Hastanesi’nde 2014-2017 yılları arasında Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmıştır. Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak 2017-2019 yılları arasında çalışmıştır. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2019-2022 tarihleri arasında Yoğun Bakım Bilim Dalı’nda yan dal eğitimi tamamlayarak Yoğun Bakım Uzmanı olmuştur. Halen Ankara Etlik Şehir Hastanesinde çalışmaktadır.  Başlıca yayınları arasında “Almanya’da Tıp ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi”, “Amerika Birleşik Devletleri’nde Tıpta Uzmanlık Eğitimi”, “Almanca Tıbbi İletişim”, “Dermatoloji Atlası – İlk Atlas”, “Almanya’da Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi”, “Genel Cerrahi Atlası – İlk Atlas” konulu kitapları ve çeşitli mesleki makaleleri yer almaktadır.2023 yılında doçent unvanını almıştır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.