Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Terör Örgütleriyle Mücadelede Komşumuzdan İşbirliği Bekliyoruz

Terör Örgütleriyle Mücadelede Komşumuzdan İşbirliği Bekliyoruz
05/09/2023 14:12
A+
A-

Bakan Fidan: Terör Örgütleriyle Mücadelede Komşumuzdan İşbirliği Bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, diplomosi mesaisi kapsamında Yunan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile bir araya geldi. Görüşmeleri ardından iki bakan, ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında Fidan, “FETÖ, PKK ve DHKPC gibi terör örgütleri ile mücadelemizde de komşumuzdan etkin iş birliği görmeyi beklediğimizi ilettik.” dedi.

Fidan’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

”Yunan hükümeti ve halkının ülkemizdeki deprem felaketinden sonra uzattığı yardım eli için kendisi buradayken teşekkür etmek istiyorum tekrar. Yunanistan’da son dönemde yaşanan orman yangınlarından dolayı kendisine bir kez daha geçmiş olsun diliyorum. Komşumuz Yunanistan’a her zaman için yardıma hazır olduğumuzu da buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

”Geçtiğimiz temmuz ayında düzenlenen NATO zirvesi esnasında Sayın Cumhurbaşkanımız ile Yunanistan Başbakanı bir araya gelmişlerdi. O dönemde iki lider tekrar olumlu bir hava içerisinde iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alınmasını, sorunların yeni bir perspektifle çözülmesi konusunda fikir birliğine varmışlardı.”

”İki hafta sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ve Yunanistan Başbakanı New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında bir araya gelecekler. Ekim ayında da Yunanistan’da bakan yardımcılarımız düzeyinde siyasi istişarelere ve ortak eylem planı toplantıları gerçekleştirilecek.”

”Önümüzdeki dönemde güven artırıcı önlemler ve istişari görüşmeler toplantılarının da yapılması gündemimizde. Yıl sonunda önce Selanik’te liderlerimizin başkanlıklarında yüksek düzeyli iş birliği konseyinin 5. toplantısını yapmayı öngörüyoruz. ”

”Ege’de Görüş Ayrılıklarımız Var”

” Ege ve Doğu Akdeniz bağlamındaki sorunlarımızı kapsamlı şekilde değerlendirdik. Ege’de görüş ayrılıklarımız var. Bunları geçmişte istişari görüşmelerde de ele alıyorduk. Sürecin önümüzdeki dönemde yeniden başlaması üzerinde durduk. ”

”Sorunların çözümüne yeni yaklaşımlar getirmek konusunda hemfikir olduk. Doğu Akdeniz bağlamında Türkiye olarak her zaman hakça paylaşım ilkesini savunduk. Kıbrıs meselesi konusunda da mevkidaşım ile görüş alışverişinde bulunduk. ”

Terör Örgütleriyle Mücadelede İşbirliği

”FETÖ, PKK ve DHKPC gibi terör örgütleri ile mücadelemizde de komşumuzdan etkin iş birliği görmeyi beklediğimizi ilettik. Yasa dışı göç konusu rekabet değil iş birliği alanı olmalı.”

”Ege’de daha fazla can kaybı görmek istemiyoruz. Yunanistan’da yaşayan soydaşlarımızın sorunlarını da önemli bir gündem maddesi olarak ele aldık.”

”Bugün ayrıca bölgesel konuları da ele aldık. Ukrayna, Libya ve Suriye’deki gelişmeleri değerlendirdik. Avrupa Birliği’nden beklentimizi yineledik. Komşumuz Yunanistan ile ön koşulsuz olarak diyaloğu sürdürmeye ve ilişkilerimizi her alanda ortak menfaatler temelinde geliştirmeye hazırız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.