Dolar 32,5073
Euro 34,8975
Altın 2.433,11
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 16°C

TBMM Balkan Ülkelerinin Dostluk Grubu Başkanları Balkan Vakfı ile bir araya geldi

TBMM Balkan Ülkelerinin Dostluk Grubu Başkanları Balkan Vakfı ile bir araya geldi
07/10/2023 19:25
A+
A-

TBMM Balkan Ülkelerinin Dostluk Grubu Başkanları Balkan Vakfı ile bir araya geldi

Ankara merkezli Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı ilk kez gerçekleştirilen Balkan Ülkelerinin TBMM’de Balkan Ülkelerinin Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanları ile bir araya geldi.

Programda, Bursa Milletvekili ve Bosna Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, Balkanların kendileri için çok önemli olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölgedeki istikrar ve huzurun temini için diyaloglar içerisinde olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balkanlara yönelik özel bir ilgisinin ve muhabbetinin olduğunu belirtti. Kendilerinin Sivil Toplum Kuruluşlarını çok önemsediklerini ülkemiz ile Balkanlar arasında bir köprü vazifesini gördüklerini belirten Özen şunları söyledi:

“Balkan Vakfı Başkanı Hıfzı Kuruşa’yı özellikle tebrik etmek istiyorum. Böylesine güzide bir topluluğu bir araya getirmiş olmasını Balkan camiası adına çok kıymetli buluyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum, bizler bölgenin dostluk grupları Başkanları olarak her türlü katkıyı ve desteği sağlamak isteriz. Türkiye Cumhuriyeti olarak, TİKA’mızla, YTB’mizle, Yunus Emre Enstitümüzle, Vakıflar Genel Müdürlüğümüzle, Maarif okullarımızla eğitimde, kültürde, sanatta, ecdat yadigarı eserlerimizin korunması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Bizler sizin gibi gerek kendilerinin gerekse atalarının geldikleri coğrafyayı unutmayan kardeşlerimizle bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyoruz.”

Özen’den sonra söz alan Balkan Vakfı Başkanı Hıfzı Kuruşa ise şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bize ev sahipliği yapan Bursa vekilimiz ve grup başkanımız değerli dostumuz Özen’e ve siz diğer dostluk grubu başkanlarımıza teşekkür ederiz, bizlere gösterdiğiniz ilgi ve teveccüh bizi daha çok motive etmektedir. Bizler Balkan Göçmenleri olarak bu büyük ülkenin asli unsurlarından birisiyiz, Rumeli ve Balkanlar sadece bir coğrafyanın adı değildir, muhteşem bir tarihin ve kültürün adıdır. Rumeli ve Balkan kültürü bize büyüklerimizden bırakılan en büyük mirastır, bizler bu mirasa sahip çıkmaya çalışıyoruz. Türkiye’yi sınırlarının olduğu haritadan ibaret görürsek, en başta bırakıp geldiğimiz ve orada tarihin bir emanetçi olarak güzide eserlerimizin sahipliğini yapan akrabalarımıza ve dostlarımıza karşı haksızlık etmiş oluruz. Bölgede yaşanan istikrarsızlıklar demokratik hakların kullanımını zora sokabilir ki; tarihte bunlar yaşanmıştır. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devletimizin tüm birimlerinin bölgeye duydukları hissiyat ve gösterdikleri önem orada yaşayan dostlarımıza güven vermektedir. Biz bu bağlamda yapılan tüm çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Ayrıca sizleri bir arada bulmuşken özellikle iki konuda desteğinizi talep ediyoruz, Balkanlardan Türkiye’te gelen öğrenciler için Ankara’da daha çok kontenjan açılmasını, sahip olduğumuz kaliteli ve eğitim programları yüksek olan üniversitelerimizde kardeşlerimizin daha çok yer almasını arzu ediyoruz, ayrıca yine Ankara’dan Balkan Ülkelerine direk uçuş talebimiz var. Bu konuda gerçekten büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Koşulların oluşması halinde düzenlenecek bu seferlerin kesinle talep göreceğini düşünüyoruz, dedi. Bizler Balkan Vakfı olarak çok yeni kurulmuş olmamıza rağmen kuruluş süresince hiç boş durmadık, önce hemşerilerimizle buluştuğumuz yemekli bir toplantı organize ettik, sonra Balkan Vakfı Kadın Meclisimizi kurduk, Gençlik Meclisimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Bizim iki hedef kitlemiz var, Kadınlarımız ve Gençlerimiz. Kadınlarımızdan ve büyüklerimizden aldığımız kültürü gençlerimize aktarmak ve sahip olduğumuz bu enerjiyi açığa çıkartmak istiyoruz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Kültür Bakanlığımızın uhdesinde Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Ankara Ticaret Odası ile ortak ‘Gönül Coğrafyamız Balkanlar’ temalı bir program düzenledik, orada olmanızı çok arzu ederdik, gelen hemşerilerimizin gözlerindeki mutluluğu görmenizi canı gönülden isterdim diyen KURUŞA, sözlerini; Sizlere bugün bizlere Gazi Meclisimizde bizlere ev sahipliği yaptığınız için bir kez daha teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyoruz.”

Programın sonrasında Refik Özen Vakıf Yönetim, Denetim ve Gönüllülerini öğle yemeğinde misafir etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.