Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 18°C

Tarım ve Ormancılığın 100 yılı ele alınacak

Tarım ve Ormancılığın 100 yılı ele alınacak
16/12/2023 15:39
A+
A-

Tarım ve Ormancılığın 100 yılı ele alınacak

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri ve “Türkiye Yüzyılı” vizyonu kapsamında, Tarım Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Türk Tarih Kurumu işbirliğiyle sempozyum düzenlendi.
” Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu” Tarım ve ormancılık literatürüne sosyal ve beşeri bilimler bütünlüğü içinde katkı sağlanması amaçlanan etkinlik 18-20 Aralık tarihleri arasında Ankara’da yapılacak Sempozyumda 50 akademik bildiri, 12 oturumda sunulacak. Tarım tarihinden arazi mülkiyetine, Yörük kültüründen bugünün çiftçi profiline, Osmanlı dönemindeki hayvan hastalıklarından savaş yıllarındaki tarım politikalarına, meteorolojik doğal felaketlerden ormancılık politikasına kadar birçok konudaki bildirilerin sempozyumda sunulması planlanıyor. Sektör paydaşlarından TOBB’a bağlı meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar, tarım gazetecileriyle, Bakanlığa bağlı enstitüler ve genel müdürlükler çeşitli konulardaki bildirilerini etkinlikte ortaya koyacak. Sempozyuma, Ankara Üniversitesi Ziraat ve Veteriner fakülteleri, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi, sivil toplum kuruluşları ve üretici birlikleri de katkı sağlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.