Categories: GENEL

Staj ve çıraklık mağdurlarının sorunları TBMM’de

Staj ve çıraklık mağdurlarının sorunları TBMM’de

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sorunları TBMM’ye taşınmaya devam ediyor. İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Semiha Özek, TBMM ziyaretleri hakkında yaptığı açıklamada, “Ziyaretlerimiz her hafta devam edecek. Bu sorun artık toplumun ortak bir sorunu haline geldi. Cumhurbaşkanımızın bu mağduriyeti gidereceğine inanıyoruz. Sorunun çözülmesi ara eleman sıkıntısına da çözüm getirecektir.” dedi.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yaşadığı zorluklara dikkat çeken Özek, “Çırak bulunamadığı için birçok meslek, bakırcılık, el dokuma sanatları, hattatlık, ebru sanatı gibi değerli meslekler tarih oluyor. Bu soruna acil bir çözüm getirilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, TBMM’de gerçekleşen ziyaretler sırasında, komisyon başkanlarına da konularını ileterek, sorunlarına çözüm arayışlarını dile getirdi. Toplantılarda, mesleklerin devamını sağlamak ve gelecek nesilleri korumak adına çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişi yapıldı.

Semiha Özek ve Ender Keskin, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının haklarının korunması ve mesleklerin sürdürülebilirliği için mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, TBMM ziyaretlerinin önemini bir kez daha vurguladı.

İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Semiha Özek ve Genel Sekreter Ender Keskin, TBMM’de, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkanı Emrah Karayel,  TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Anayasa Komisyon Üyesi Rabiha İlhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Komisyon Üyesi Erol Keleş ve Zeki Korkuta ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Resul Kurt’la görüştü.

SancakHaber

Recent Posts

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?   Sağlık turizmi, bireylerin tedavi veya sağlık hizmeti almak amacıyla farklı…

1 gün ago

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır?

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır? Saç sağlığı hem estetik hem de fiziksel sağlık açısından…

1 gün ago

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

4 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

4 gün ago

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, Antalya’da yaşayan…

4 gün ago

ilk paket değil son paket de olmayacak

Şimşek: ilk paket değil son paket de olmayacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik…

5 gün ago