Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Spor Yapan Her Çocuğun Huzuru Var, Ailesi İle Çevresi De Mutlu”

Spor Yapan Her Çocuğun Huzuru Var, Ailesi İle Çevresi De Mutlu”
17/10/2023 07:02
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, amatör spor kulüplerinin yöneticilerinin birer kahraman olduğunu belirterek, “Sokaktan aldığınız, sahaya getirdiğiniz, salona getirdiğiniz her çocuk kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdığımız çocuklar.

Biz ailelere tekrar sesleniyoruz, çocuklarınızı alıp spor tesislerimize getirin. Spor yapan bir çocuğun hem huzuru var hem de ailesi mutlu, çevresi mutlu. Spor yapan çocuklar, gençler yapmayanlara da örnek oluyor.” dedi. 

BHA-SPOR

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sporla meşgul olan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu, çevresine de iyi örnek teşkil ettiğini bildirdi.

Bakan Bak, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Kamp Eğitim Merkezi’nde yılın başarılı sporcuları için düzenlenen ödül töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin dört bir yanını modern tesislerle donattıklarını söyledi.

Stadyumların, apartmanların alt katında olan çalışma salonlarının artık modern tesislere dönüştüğüne değinen Bakan Bak, “Türkiye çapında yaklaşık 50-60 Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne (TOHM) sahibiz. Her tarafta tesisler yapıyoruz. Futbol sahalarından tutun, stadyumlara, yüzme havuzlarına, atletizm pistlerine, veledroma sahibiz. Pek çok organizasyon yapabilecek kapasitede bir Türkiye var.” ifadelerini kullandı.

“Biz ailelere tekrar sesleniyoruz, çocuklarınızı alıp spor tesislerimize getirin”

Bakan Bak, amatör spor kulüplerinin yöneticilerinin de birer kahraman olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Sokaktan aldığınız, sahaya getirdiğiniz, salona getirdiğiniz her çocuk bizim uyuşturucudan, madde bağımlılığından, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdığımız çocuklar. Biz ailelere tekrar sesleniyoruz, tekrar söylüyoruz, çocuklarınızı alıp spor tesislerimize getirin. Salonlara getirin, sahalara getirin, havuzlara getirin. Onları kötü alışkanlıklardan uzak tutun. Düşünün, sporcu kardeşlerim, çevreniz ve aileniz tarafından karşılaştığınız diyalogları bir hesap edin. Bir de çevrenizde uyuşturucu kullanan bir genci düşünün. Ailesiyle olan ilişkisini düşünün. Uyuşturucu kullanan çocuk annesinden, babasından veya abisinden para almak için onlara yeri geldiği zaman şiddet uygulayabiliyor. Çevresine şiddet uygulayabiliyor. Ne yapıyor? Herkesi huzursuz ediyor. Ama spor yapan bir çocuğun hem huzuru var hem de ailesi mutlu, çevresi mutlu, ona saygı duyuyorlar, seviyorlar ve toplumsal olarak bir değer katıyor. Başka ne yapıyor? Sosyal bir görev yapıyor. Diğer gençlere, diğer çocuklara örnek oluyor.”

“Lütfen spordan ayrılmayın”

Sporcuları tebrik eden Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, kendisinin de sporla uğraştığını hatırlatarak, sporun bir yaşam tarzı olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sporla pek çok şeyin aşılacağını vurgulayarak, “Sosyal olarak güçlü bir zihne sahip olduk. Olaylarla mücadele etmekte çok güçlü bir hale geldik. O yüzden lütfen spordan ayrılmayın. Aktif sporu bıraksanız dahi mutlaka bir köşesinde olun. Kulüplerde yöneticilik yapın. Yeni yeni gençlere dokunun. Yeni yeni sporculara dokunun.” diye konuştu.

Amatör sporcuları her zaman desteklediklerine dikkati çeken Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sporun içinden gelen bir yönetici olduğunu, sporu her zaman desteklediğini bildirdi.

Bakan Bak, Konya’nın da bir spor kenti olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

“İslami Dayanışma Oyunları, geçen yıl Konya’mızda başarıyla yapıldı. Modern tesislerde yapıldı. Konya pek çok organizasyonu da başarıyla gerçekleştiriyor. Bugün deseniz ki ‘Şu dünya şampiyonasını Konya’da yapalım’, rahatlıkla yaparız. ‘Avrupa Şampiyonası yapalım’ desek rahatlıkla yaparız. Tesislerimizde bunu yaparız. Ben özellikle de dün akşamki Konya taraftarına teşekkür ediyorum. Güzel bir maç sonrası, Letonya maçını 4-0 kazanarak A Milli Futbol Takımımız, 2024’te Almanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi garantiledi. Tebrik ediyoruz. Konya seyircisini de tebrik ediyoruz. Onlara da teşekkür ediyoruz. Takımımızı desteklediler. Konya bize uğurlu geliyor. Geride kalan hafta yine güzel bir haber daha aldık. Yaptığımız yatırımlar nedeniyle dünyanın ve Avrupa’nın en modern tesislerine, stadyumlarına sahip olan ülke Türkiye olarak İtalya’yla beraber 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı organize etme hakkını kazandık. Bu da ülkemizin bir başarısı. Spora yaptığımız yatırımların başarısı.”

Konuşmaların ardından yılın başarılı sporcularına ödülleri verildi.

Bak ve beraberindekiler, daha sonra Konya Olimpik Veledromu’nu gezdi, sporcularla görüştü.

Bakan Bak, Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin temel atma törenine katıldı

Bakan Bak, kentteki temasları kapsamında, Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti.

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’nde yaptırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin açılışına katılan Bakan Bak, gençlere kendi öğrenciliğinden örnekler vererek, kütüphanelerin çağa ayak uydurduğunu ama bilgiye ulaşmak için en önemli kaynak olduğunu vurguladı.

Bakan Bak, daha sonra Selçuklu Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin (TOHM) sporcu fabrikası olduğunu ifade eden Bakan Bak, Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin de geleceğin sporcularının küçük yaşta keşfedilmesine olanak sağladığını söyledi.

Daha sonra, Karatay Belediyesi Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nin açılış törenine katılan Bakan Bak, burada yaptığı konuşmada, Konya’nın spor şehri olduğunu, kentte nitelikli spor tesislerinin bulunduğunu söyledi.

Bu tesislerin gençler için önemli olduğunu belirten Bakan Bak, şöyle konuştu:

“Gençlerimizi başta uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için böylesine önemli tesislere ihtiyacımız var. Bir kültür oluşuyor, kültürlü bir gençlik oluşuyor, okuyan bir gençlik oluşuyor. Bu bizleri mutlu ediyor. Malumunuz ülkemizde teknoloji alanında, uzay alanında, havacılık alanında Teknofest dalgası var. Sayın Cumhurbaşkanımız da onları ‘Teknofest gençliği’yle ifade ediyor. Artık dünyada teknolojide söz sahibi, savunma sanayinde söz sahibi şirketlerimiz var. Büyüyen, gelişen, güçlü Türkiye var. Bizim en büyük sermayemiz, en büyük gücümüz gençlerimiz. İşte bu gençlerimizi en güçlü şekilde, en iyi şekilde yetiştirmek için hem hükümetimiz, hem Milli Eğitim Bakanlığımız, hem Gençlik ve Spor Bakanlığımız, hem de belediyelerimizle ortak çalışıyoruz.”

“Dünyanın en yeni stadyumlarına, Avrupa’nın en iyi stadyumlarına Türkiye sahip”

Bakan Bak, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2032) Türkiye ve İtalya’nın ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Bunun sebebi de yapılan 38 yeni stadyum. Dünyanın en yeni stadyumlarına, Avrupa’nın en iyi stadyumlarına Türkiye sahip. İşte bu nedenle bir spor ülkesi Türkiye, gençlerin ülkesi Türkiye, 85 milyon nüfusuyla bölgenin güçlü ülkesi Türkiye geliyor. Sizlerin sayesinde geliyor. Gençlerimizin sayesinde geliyor. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde geliyor.”

Programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bazı milletvekilleri ve gençler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.