Categories: KÖŞE YAZILARI

SİZİN TERCİHİNİZ HANGİSİ?

Barınma yüzyıllardır insanoğlunun ihtiyacı. Mağaralardan başlayıp çadırlara, çadırlardan müstakil devam etti. Şimdilerde ise daire, site, rezidans ve villa gibi yaşam alanları ile devam ediyor.
Herkes en iyi, en güzel yerde yaşamayı hakkediyor. Ama en iyiyi, en güzeli yaşayalım derken bazen hayatımızı zindan edebiliyoruz.
Emlak Uzmanı olarak işim gereği birçok evi gezip görüyorum. 4+1, 5+1 hatta daha fazla odaya sahip evleri görüyorum. İhtiyaç gereği bu evleri alanları, alıp da kullananları anlayabiliyorum. Ama yıllarca kapısı kapalı olan, kapısı yılda bir açılan misafir odalı evleri almayı anlayamıyorum. Onunla yetmiyor. Evin içinde hamam, saunası olup da kullanmayan hatta kullanmamayı bir yana bırakın bu alanları kullanmadığı gibi kiler niyetine turşu, halı ve evdeki fazlalıkları buralara koyanları görüyorum. Sitelerde, rezidanslarda oturup da hiç yüzme havuzunu kullanmayanları biliyorum. Havuzlu, saunalı, spor salonlu konutlar alıp da kullananlara saygı duyuyorum.
Ama kullanılmayan, bu artı özelliklerden dolayı evi satın alırken fazla para harcamak sizce mantıklı mı? Eğer havuzu, saunayı, hamamı kullanmayacaksanız bu dairelere fazla ücret ödemek ne kadar doğru? Sonra ödemelerden dolayı zorda kalıp evde huzursun olmayın. Onun yerine ihtiyacımız doğrultusunda evler alıp geriye kalan fazla para ile de başka yatırımlar yapabiliriz. Hem maddi olarak zora girmeyiz, hemde geleceğimizi karartmayız.
Sizin tercihiniz hangisi?
Fazla para verip kullanmadığımız alanlara sahip evi almak mı? Yoksa ihtiyacımız olan evi alıp geriye kalanı yatırım yaparak mutlu yaşamak mı?

İhsan Babürhan

Recent Posts

Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)…

8 saat ago

Bayburt Üniversitesi Türkiye’nin İlk EOSE Üyesi Oldu

Bayburt Üniversitesi Türkiye’nin İlk EOSE Üyesi Oldu Spor eğitiminde uluslararasılaşma vizyonu ve evrensel standartlar geliştirme…

8 saat ago

Sakarya Gaz Sahası’nda günlük 4,5 milyon metreküp gaz üretiliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 4,5 milyon metreküp gaz…

18 saat ago

ABD’den Filistin’e destek

ABD'nin dört bir yanındaki üniversite öğrencileri kampüslerinde Filistin'e destek için kamp kurup gösteri düzenlemeye devam…

23 saat ago

Milli Boksör Avrupa şampiyonu Oldu

Milli Boksör Samet Gümüş, Avrupa şampiyonu oldu.     Milli boksörden Avrupa şampiyonluğu Milli Boksör…

23 saat ago

İstanbul’da kaza; 7 araç birbirine girdi

İstanbul'da 7 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.   İstanbul’da kaza; 7 araç birbirine girdi…

2 gün ago