Dolar 32,2615
Euro 34,8402
Altın 2.432,44
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 15°C

Sema Kırmızıkaya Yazdı “ALKIŞLAMAK”

Sema Kırmızıkaya Yazdı “ALKIŞLAMAK”
15/03/2024 11:05
A+
A-

ALKIŞLAMAK

Türk dil kurumuna göre;
Misyon; Kişinin, kurumun ya da topluluğun geçmişte ve bugün var olma, kurulma amacını ifade eder.
Vizyon; Gelecek hedeflerini belirleyerek bugünü ve yarını şekillendirmek, vizyon sahibi olmak ileri görüşlü olmayı, ayağı sağlam basan planlar ve hayaller kurmayı ifade eder.
Bu insanların analiz gücü kuvvetli ve boş hayaller kurmayan, fütüristtik (gelecek senaryoları üzerine düşünen ve geleceğe dair uz görülerde bulunan kişiler, gelecekçiler) ve yenilikçi kişilerdir. (uzgörür: uzak, uzman, uzlaşmacı)
Belediye; kurumsal bir yapısı ile bölgesel ya da ulusal kanunlar tarafından kendisini yönetme hakkı tanınan idari bölünüştür.
Bir şehir veya ilçenin; temizlik, aydınlatma, su ve elektrik gibi ortak ihtiyaçlarını ve hizmetlerini gören örgüt anlamında da kullanılır. Aynı zamanda imar, ulaşım, kanalizasyon, çevre ve çevre sağlığı, kentsel alt yapı, katı atık, itfaiye, zabıta, acil yardım, kurtarma ve ambulans, defin ve mezarlıklar, şehir içi trafik, ağaçlandırma, konut, kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, park ve yeşil alanlar, gençlik ve spor, sosyal hizmet ve yardım, meslek ve beceri kazandırma, evlendirme, ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi gibi hizmetleri yapar veya yaptırır.
Belediyecilik anlayışında yukarıda belirtilen görevlerin yapılması zorunlu olduğunu hatırlatmak isterim. Tıpkı bir kadının akşam yemek yapmasının alkışlanmaması, yine ekmek parası kazanan bir adamın alkışlanmaması gibi…
Seçimle belediye başkanı olan kişinin, bu görevleri yerine getirmesinin olağanüstü bir hizmet olmadığının da altını çizerim.
Toplumumuzun misyon ve vizyonunun olması için öncelikle şehrimizin bir amacı olmalı ve geleceğe kalıcı adımlar atmalı. Yakın zamanda gerçekleşecek olan yerel yani belediye seçimlerinde oy kullanacak seçmenlerimizin, şehrimizin geleceğini düşünerek karar vermelerini isterim. Anlık bir durum olan seçim, memleketimizi vizyon sahibi yaparak ileri adımlar atmasına, güzelliklere ve yeniliklere götürebilir ya da koşu bandında olduğu gibi çok çaba harcansa da olduğu yerde adım atmasına sebep olur. Zaman geçmeden düşünmek gerek olduğumuz yerde koşarak yorulmak mı, yoksa emin adımlarla geleceğe yürümek mi?
Yapılmakta ve yapılacak tüm işlerin, hizmetlerin uzun süreli ve faydalı olacağını ümit ederim. Seçmenlerin adaylar arasında vizyon sahibi gerçekçi, yenilikçi ve ileri görüşlü en doğru adayı görüp tanıyıp oy vereceklerine inanıyorum.
Nihayet, daha güzel bir şehir ve öncü bir il için memnuniyetlerle dolu Elâzığ’ımız için çok düşünüp tek hamlede doğru karar…
Teşekkür ederim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.