Dolar 32,3786
Euro 34,7343
Altın 2.428,12
BİST 9.973,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Şehirlerin geleceği o şehirdeki yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır.

Şehirlerin geleceği o şehirdeki yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır.
01/10/2023 06:57
A+
A-

ŞEHİRLERİN GELECEĞİ YEREL YÖNETİCİLERİN UFUKLARIYLA DOĞRU ORANTILIDIR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesini ayağa kaldırmak için aralıksız çalıştıklarını belirterek, “200 binden fazla ihale yaptık. Orada konutlar zaten bitmek üzere. Önümüzdeki aydan itibaren depremzede vatandaşlarımıza vereceğiz. Bir taraftan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi başlattık, diğer taraftan meydan projelerine bizler başladık. Oradaki kardeşlerimiz yerlerine, yurtlarına, huzurla evlerine oturuncaya kadar emin olun bizler gece gündüz demeyeceğiz, çalışacağız.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de bir dizi açılış programına katıldı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Enerji Yatırımlarının Tanıtımı Töreni’nde konuşan Bakan Özhaseki, Belediyecilik alanında dönüm noktasının 1994 yılı olduğunu dile getirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da, birçok yerde de aynı misyona sahip olduğumuz arkadaşların aday olmasıyla birlikte belediyelerde yeni bir çığır açıldı. Kimseyi ayırmayacağız, partisine asla bakmayacağız, diline, imanına, mezhebine, ırkına, meşrebine bakmadan hizmet edeceğiz diye söz verdik. O günden beridir de çalışıyoruz, çok şükür güzel hizmetler de ortaya çıktı.” diye konuştu.

Belediyecilikte güzel hizmetler ortaya çıkardıklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, “Yaptıklarımıza şu meydan bile şahittir. Şurada zannedersem 400-500 tane baraka vardı. Onun yıkılıp turizme açılması, müze yapılması, kültür sanat merkezinin yapılması bile herhalde on senemizi almıştır. Şu meydanın açılması bile başlı başına bir işti. Çok şükür bu şehrin altyapısı yapıldı, üst yapısında güzel hizmetler oldu. Gördüğünüz şu modern meydanı ortaya çıktı.

Bir taraftan da hiçbir belediyenin başaramadığı o devasa hizmetleri yaptık. Serbest bölgeyi belediyelerimiz kurdu. Yamula Barajını belediyelerimiz yaptı. Raylı sistemi tabii ki bizler getirdik. Erciyes’teki kayak merkezini bizler yaptık. Dördüncü üniversiteyi Kayseri’ye belediye olarak bizler getirdik. Biz de sadece belediye yasalarında verilmiş olan yetkiler değil, onun dışında da bu şehre faydası olacak ne varsa, hayırlı ne iş varsa peşine düştük. Bugün geldiğimiz noktada elhamdülillah şehrimiz parmakla gösterilir bir şehir haline geldi.” şeklinde konuştu.

“ŞEHİRLERİN GELECEĞİ YEREL YÖNETİCİLERİN UFUKLARIYLA DOĞRU ORANTILIDIR”

Şehirleri canlı organizmaya benzeten Bakan Özhaseki, “Şehirlerin geleceği o şehirdeki yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Yöneticiler iyi niyetliyse, ufuklu insanlarsa, hedef koyup o hedefe doğru koşuyorlarsa o şehirler büyüyor ve gelişiyor. Doğru orantılı değilse yerinde saymaya başlıyor. Bir müddet sonra küçülüyor. Sonra çocuklarımız terk ediyor ve şehirler gerçekten gerileyen bir hale doğru dönüyor.

Allah’a hamdolsun 1994’ten bu tarafa verilen mücadelelerle bu şehrin nüfusu o günlerde hatırlıyorum, merkez 420 bin civarındaydı. Şimdi 1 milyon 250 bin civarında. Bu şehirde spor arıyorsanız var, kültür arıyorsanız sanat arıyorsanız var. Normal bir ailenin en kolay şekilde yaşayabileceği ortam hamdolsun bu şehirde sağlandı. Naçizane çok emek verdim. Ama benden sonra gelen arkadaşlarım da bizleri utandırmadılar. Hepsini iftihar ediyoruz, buradalar hepsine de kefiliz. Arkalarında dimdik dururuz, çalışıyorlar ediyorlar, uğraşıyorlar.” dedi.

“ZOR BİR COĞRAFYADA YAŞIYORUZ”

Bakan Özhaseki, coğrafya olarak zor bir yerde olduğumuzu, bu nedenle de güçlü olmak gerektiğini ifade ederek, “Hakikaten bulunduğumuz coğrafya adeta bir ateş çemberi gibi. Şu gelinen noktada sizler de şahitsiniz ki bu ülke zor bir coğrafyada bulunuyor. Bu ülkede güçlü olmak bir mecburiyettir. Avrupa’nın ortasında, Avrupa Birliği’ne üye bir ülke olarak yaşıyor olsanız, hiçbir askeri yatırım yapmanıza gerek yok. Güçlü olmanıza da gerek yok, sınır yok, istediğiniz şehre gidip yaşayabilirsiniz. Bu topraklarda bağımsız bir millet olarak yaşamak istiyorsanız, ‘ezanımız beş vakit okunsun, bayrağımız daima dalgalansın’ diyorsanız güçlü olmak zorundasınız.” ifadelerini kullandı.

”DÜNYA 5’TEN BÜYÜK DİYEN LİDERİMİZ VAR”

Bakan Özhaseki bir hafta önce Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için Amerika’ya gittiklerini hatırlatarak, “Birleşmiş Milletler’in malum binasının tam karşısında yüksek  bir bina var. Üstünde Türk bayrağı dalgalanıyor, üzerinde Türkevi yazıyordu. İftihar ettik, bütün toplantılarımızı Türkevi’nde yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşebilmek için birçok devlet başkanı randevu istediler, kuyrukta bekliyorlardı.

Orada flaş bir tane ülke vardı; Türkiye idi. BM Genel Kurulu’nda Sayın Cumhurbaşkanımız konuşma yaptı. İki tane şey çok önemliydi; birisi mazlum milletleri de dikkate alarak orada herkese dönüp ‘daha Adil bir dünya mümkündür’ diye başlayan uzun bir konuşma yaptı Cumhurbaşkanımız. Oradaki emperyalistlerin gözünün içine baka baka ‘dünya beşten büyüktür’ diyeceksiniz ve ‘daha Adil bir dünya mümkün’ diyerek konuşma yapacaksınız. Bütün mazlum ülkeler alkışlıyorlardı.” dedi.

“TÜRKİYE SÖZÜ DİNLENEN ÜLKE OLDU”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye’nin sözü dinlenen ve gittiği her yerde hatırı sayılan bir ülke haline geldiğini belirten Bakan Özhaseki, “Libya ile biz anlaşmalar yaptığımızda bazıları hiç anlamadılar. Ne işimiz var demeye başladılar. Akdeniz’deki haklarımızı nasıl koruyacaktık biz? Şimdi oradaki hatlarımızı da kurduk.

Azerbaycanlı kardeşlerimizin imdadına da yetiştik. Birkaç önce de Nahcivan’daydık. Oradaki Azerbaycanlı kardeşlerimizin dualarını görmeliydiniz. Yıllarca zulüm altında ve işgal ettikleri topraklardan onların sökülüp atılması oradaki Türk yurdunun bağımsızlığına kavuşması kolay bir iş değildir. Ve içeride de büyük bir mücadele veriyoruz.” şeklinde konuştu.

“DEPREM VURUNCA HERKESİ VURUYOR”

Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar konusunda da bilgiler veren Özhaseki,  ilk gününden itibaren belediyelerin deprem bölgesinde hizmet ettiğini belirterek, “Hatay’da hasar çok fazla Konya, Kocaeli, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlarımızı Hatay’a görevlendirdim ve orada aylarca çalıştılar. Oranın Büyükşehir’inin CHP’de olması hiç önemli değil, insan bizim insanımız. Bu memlekette milletle beraber yaşıyoruz. Deprem vurunca herkesi vuruyor. O yüzden ki orada hizmetlerimizi de sonuna kadar sürdürüyoruz.

Çok şükür şimdi de yaraları sarma adına 200 binden fazla ihale yaptık. Orada konutlar zaten bitmek üzere. Önümüzdeki aydan itibaren depremzede vatandaşlarımıza vereceğiz. Bir taraftan yerinde dönüşüm projesi başlattık, diğer taraftan meydan projelerine bizler başladık. Benim zaten çoğu zamanım ya o bölgelerde geçiyor. Veyahut da o bölgelerin problemlerini çözmekle ilgili toplantılarda geçiyor. Oradaki kardeşlerimiz yerlerine, yurtlarına kavuşup,  huzurla evlerine oturuncaya kadar emin olun bizler gece gündüz demeyeceğiz, çalışacağız. Oradaki insanlarımızı yerine oturtacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, yenilenebilir enerji kaynakları ve geri dönüştürülebilir atıkların kullanılacağı yatırımlarının açılışı gerçekleştirildi. Törende Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kayserililere verilen 1000 adet kombinin de dağıtımı yapıldı. Bakan Özhaseki, “Hemşehrilerimiz için gayretle, aşkla çalışıyoruz. Yeni yatırımlarımız Kayseri’mize, hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.