Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 19°C

Şanlıurfa’ya özgü giysi ve takılar ilk kez sergilendi

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA ŞANLIURFALI KADINLARA AİT YÖRESEL GİYSİ, TAKI VE GÜNLÜK KULLANIM EŞYALARI, ARKEOLOJİ MÜZESİNDE İLK KEZ SERGİLENDİ.

09/03/2022 13:45
A+
A-

ŞANLIURFA (İHA) – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Şanlıurfalı kadınlara ait yöresel giysi, takı ve günlük kullanım eşyaları, Arkeoloji Müzesinde ilk kez sergilendi.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla, antik dönemde kadın konulu sunum ve Şanlıurfalı kadınların, geçmişte kullanılan Şanlıurfalı kadınlara ait giysi, takı ve günlük kullanım eşyaları sergisi, Arkeoloji Müzesi’nde açıldı. Ayakkabı, giysi, gelinlik, gümüş kemer ve takılar gibi Urfa’ya özgü birbirinden güzel eserler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınların beğenisine sunuldu. Serginin açılışına, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in eşi Gülhan Erin, Arkeoloji Müzesi Müdürü Celal Uludağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ve çeşitli illerden gelen arkeologlar ile müzeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler katıldı.

Açılış sonrası konuşan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Celal Uludağ, “Bugün Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinde, 8 Mart Kadınlar Günü’ne özel bir etkinlik organize ettik. Bu etkinlikte öncelikle bir panel düzenledik. Panelde antik dönemde kadın konulu bir sunum gerçekleştirildi. Panelin ardından Müze içerisinde bulunan sergi salonunda etnografya seksiyonunda bulunan eserlerden geçici bir sergi düzenledik. Özellikle bu sergimizde, Şanlıurfa’mızın yöresel ve tarihi eserlerine yer verdik. Kadın giysileri, kadın takıları, kolyeler, tablolar gibi çeşitli özel eserler oldu. Bu sergiyi Şanlıurfa’da ilk olarak nitelendirebiliriz. Bu sergimiz ziyaretçiler tarafından da çok yoğun ilgi gördü” dedi.

Sergiyi gezen Japon ziyaretçi Nahoko İnokuma, geçmişte kullanılan yöresel takılara ve elbiselere hayran kaldığını belirtti. İnokuma, Şanlıurfa’nın çok güzel bir şehir olduğunu da sözlerine ekledi.

Sergiyi gezen Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Elemanı Süheyla İrem Mutlu, emeği geçenlere teşekkür ederek, herkesin görmesini tavsiye etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.