Dolar 32,3732
Euro 34,7780
Altın 2.439,60
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Şanlıurfa’da ’karagöz perdesinde sanatçılar’ gölge oyunu sergilendi

ŞANLIURFA’DA ‘KARAGÖZ PERDESİNDE SANATÇILAR’ GÖLGE OYUNU SERGİLENDİ

26/04/2022 15:25
A+
A-

Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçe Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri geleneksel gölge oyunundan esinlenilen ‘Karagöz Perdesinde Sanatçılar’ gölge oyunu etkinliği gerçekleştirildi.

Karaköprü Belediyesi, Ramazan ayının dolu dolu geçmesi için etkinliklerini sürdürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yaşam sokağında iftar sonrası gerçekleştirilen etkinliklere çocuklar ve aileler büyük ilgi gösteriyor. Önceki akşam yapılan etkinlikte Karagöz Sanatçısı Cemal Fatih Polat tarafından ‘Karagöz Perdesinde Sanatçılar’ gölge oyunu sergilendi. Geleneksel Karagöz gölge oyunundan esinlenilen ve çeşitli sanatçıların figürlerinin perdeye yansıtılmasıyla konser şeklinde geçen oyunda özellikle çocuklar çok eğlendi. Gösteride Aşık Veysel, Barış Manço, Cem Karaca, Müslüm Gürses, Fazıl Say, Selda Bağcan ve Zeki Müren gibi usta sanatçıların figürleri şarkıları eşliğinde perdeye yansıtıldı.

Gölge oyununu sahneleyen Karagöz Sanatçısı Cemal Fatih Polat, çok güzel bir akşam yaşadıklarını ve çocukların mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, kendilerini davet eden ve gölge oyununun Karaköprü’de sergilenmesini sağlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür etti.

Etkinliğe katılan vatandaşlar da Ramazan ayının geleneklerinden olan gölge oyunu gösterisinden dolayı Karaköprü Belediyesine teşekkür ettiler.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.