Dolar 32,1996
Euro 34,6423
Altın 2.390,75
BİST 10.210,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 13°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Sakarya Karasu’da Gezilecek Yerler

Sakarya Karasu’da Gezilecek Yerler
07/08/2023 14:47
A+
A-

Sakarya Karasu’da Gezilecek Yerler

Karasu Gezilecek Yerler internette en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır, bizde sizlere Karasu hakkında gezilecek yerleri, yakınında gezilecek yerleri, nerede kalınır? Denizi nasıl, nerelerde yüzülür? bunların hakkında bilgi vereceğiz..

  • Karasu Plajı, karasu plajı boydan boya uzanan sahili ile bölgenin en büyük plajlarındandır. Karasu plajında; güneşlenmek, yüzmek ve kumdan kale yapmak gibi aktivitelerde  bulunabilirsiniz. Karasu Plajı, Türkiye’nin en uzun ve en geniş kumsalına sahiptir. Plaj inci kumlu özelliği ile özellikle çocuklu aileler için uygundur.
    Sahilde sabah saat 08:00 ile akşam 18:00’e kadar cankurtaranlar bulunmaktadır. Denizi genellikle dalgalıdır ama sahil boyunca dalga kıran yapılmıştır. Rüzgar hızının az olduğu zamanlarda denizi rahatlıkla girebilirsiniz, diğer durumlarda cankurtaranlar denize girilmesine izin vermiyor…
yeni mahalle
yeni mahalle
  • Yenimahalle, Yeni Mahalle, Karasu ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktadır. Yenimahalle, Karasu için diğer yerleşim birimlerine göre özel bir konuma sahiptir. Dinlendirici ve sakin sahili onu çekici kılmaktadır. Yeni Mahalle’nin denizle sonlandığı noktada, Sakarya Nehri de genişleyerek Karadeniz’le buluşur. Yeni Mahalle’de Balık lokantaları, balıkçı tekneleri bulunmaktadır. İsterseniz balık tutabilir isterseniz gün batımını izleyebilirsiniz…
acarlar longozu
acarlar longozu
  •  Acarlar Longozu: Acarlar Longozu, Türkiye’nin tek parça halinde en büyük, dünyanın ikinci en büyük longozudur. Longoz, akarsuyla deniz arasında oluşan kıyı set gölüdür. Burada doğanın güzelliğini ve sessizliğini yaşayabilirsiniz. Giriş ücretleri 2023 yılına göre; yetişkin 15 tl öğrenci 8 tl 7 yaşına kadar ücret alınmıyor. Girdikten sonra sol tarafta hediyelik eşya ve gözleme yapan yerler bulunuyor. ayrıca girdikten sonra belediye tarafından işletilen restoran bulunuyor. Restoranın fiyatları makul olduğundan tercih ediliyor,  restorandan sonra 1 km uzunluğunda yürüyüş parkuru bulunuyor.
  • Maden Deresi ve Şelalesi, Maden Deresi, eski zamanlarda Fransızlar tarafından kullanılan maden tesislerinin bulunduğu bir yerdir. Dere adını buradan almıştır. Maden Deresi ve Şelalesi, doğal bir cennettir. Burada piknik yapabilir, şelalenin serin sularında yüzebilir veya rafting yapabilirsiniz.
  • Karasuya yakın koylar; Kefken ve Kerpe koyları Kocaeline bağlı Ailenizle gidip yüzebileceğiniz
    sakin, dalgasız bir koydur. Özellikle hafta sonları çok kalabalık olmaktadır. Karasuya uzaklığı 46 kilometredir.
  • Karasu Ekşioğlu Aquapark; Marmara bölgesinin en büyük aquaparklarından biri olma vasfını taşıyan Karasu Ekşioğlu Aqua City, yaz sezonunda tatilcilerin vazgeçilmez eğlence merkezi olarak faaliyet göstermektedir. Karasu Ekşioğlu Aquapark 2023 Yılı Fiyatları:
    0 – 4 yaş ücretsiz,
    5 – 12 Yaş : 300 TL,
    12 Yaş Üstü : 400 TL dir.

Ayrıca Sakarya Karasu’da yapabileceğiniz daha birçok aktiviteler vardır. Sakarya’nın kültürel ve tarihi yerlerini de ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.