Dolar 32,3928
Euro 34,8295
Altın 2.439,00
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C

Sağlık Haksen’den 6 Maddelik Manifesto

Sağlık Haksen’den 6 Maddelik Manifesto
12/12/2022 16:23
A+
A-

Sağlık Haksen Genel Başkanı Selahattin Karaca yaptığı yazılı açıklama ile TBMM’ye sunulan yasa teklifine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada;

 

1- AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın desteği ile TBMM’ye sunulan teklife göre %2’den az üyesi olan sendika üyeleri 250 TL Toplu Sözleşme desteği alacak iken, %2’yi aşmış olan sendika üyeleri 700 TL alacak. Yani sarı ve sarımtırak sendikaları korumak için kanun çıkartılıyor.

 

2- Memuru toplu sözleşme masasında sefalete mahkum eden yandaş sendikaları koruyarak, kamu çalışanlarını mahkum ettikleri sefaleti sürdürmek istiyorlar.

 

3- Toplu Sözleşmeye eklenen %1 barajı Danıştay tarafından Anayasaya aykırı bulunup iptal edilmesine rağmen, aynı konuda kanun çıkarmaya çalışmak kamu çalışanlarını sendika ağalığına mahkum etme çabasıdır. Kanun çıksa bile Anayasa Mahkemesinin bu kanunu iptal edeceğine şüphe yoktur

 

4- Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hak ve özgürlükler alanında ülkemize çağ atlattık” derken TBMM’ye gelen kanun teklifi “tek sendika” dönemini başlatma, hak ve hürriyetleri engelleme çabasıdır. Çıkartılmak istenilen kanunun dünyada eşi benzeri bulunmamaktadır.

 

5- Kanunla varlıkları devam ettirilmeye çalışılan sarı ve sarımtırak sendikalar da içinde bulundukları bu aciz durumdan utanç duymalılar. Biz Sendikayız. Kanun geri çekilmezse her türlü eylemi meşru göreceğimizi ilan ediyorum.

 

6- Biran önce bu yanlıştan dönülmeli, sendikal özgürlüğe pranga vuracak olan Anayasaya aykırı, hak ve özgürlükleri kısıtlayan bu kanun teklifi geri çekilmelidir. Yoksa bu ülkede özgürlük var diyerek kimseyi inandıramazsınız.

İfadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.