Dolar 32,2202
Euro 34,6366
Altın 2.395,31
BİST 10.232,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Sadi Tekelioğlu: Bu Takım Şampiyon Olmaz

Sadi Tekelioğlu: Bu Takım Şampiyon Olmaz
02/09/2023 22:42
A+
A-

Sadi Tekelioğlu: Bu Takım Şampiyon Olmaz

Tahsin KEMER – Gurbetelli YALÇIN / ANKARA

Trabzonspor’un eski Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, Birlik Haber Ajansı’na konuştu. BHA SPOR Müdürü Tahsin Kemer’e özel röportaj veren Tekelioğlu, Trabzonspor’un yeni yapılanması, teknik direktörü, transferler ve takımın şampiyonluk şansı ile ilgili sorulara samimiyetle yanıt verdi.

Trabzonspor‘daki yeni yapılanma hakkında konuşan Sadi Tekelioğlu, “Trabzonspor’da yeni yapılanma değil yeni kandırma var. Yeni yapılanma şöyle olur; Türkiye’nin ve Avrupa’nın her tarafını tararsınız ve genç oyunculardan oluşan bir takım kurarsınız, borcu azaltmaya çalışırsınız, stadyum isim hakkından gelen parayı borca yatırırsınız, kulübü düzlüğe çıkarmak için bir adım atarsınız herkeste bunu destekler, dolayısıyla bizde destekleriz. Ama böyle bir uygulama yok halen 3-4 milyon euro bonservisi olan oyuncuların peşinde koşuyorsun. Maxi Gomez’i ve Bartra’yı dünyanın parası verdik. Maxi Gomez’i bedava kiralık verdik. Satın alma opsiyonu ile İspanya’nın takımına Cadiz’e kiralık verilmiş. O verilen paralar nasıl geri alınacak mümkün değil. Trabzonspor’un şu anda hiçbir yeni yapılanma gibi bir süreç yok. Yeni yapılanma olsa kaybedilen maçtan sonra hoca tarafından 5 tane daha yeni oyuncu istenmez. Bu yeni yapılanma değildir. Yeni yapılanma olsa her maçta mağlubiyete göre transfer devam etse Rize mağlubiyetinin ardından 3 kişi daha almamız lazım. Kasımpaşa ile berabere kaldık 2 kişi daha almamız lazım. Transfer devam etsin sil baştan yapılanalım, böyle bir yapılanma olmaz. Yapılanma bir planı programı açıklarsın, kimse bizden şampiyonluk beklemesin. Biz isim sponsoru olarak stadyumdan aldığımız parayı borca yatırdık. Borcumuzu iki kat aşağıya çektik. Borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Bardhi’yi, Maxi Gomez’i ve santrafor Umut’u da satacağız. Para ederse Trezeguet’i de geri göndereceğiz. Bunların yerine elimizde mevcut kadroyu koruyup, yarışacağız. Ligi ikinci ile yedinci sıra arasında bitirmeye çalışacağız. Ekonomik olarak düzlüğe çıkacağız. Birçok genç yeteneğimizin önünü açacağız. Biz iki sene sonra borçsuz bir kulüp haline geleceğiz denmesi gerekiyor. Çünkü bu devran böyle gitmez bu paralar büyük meblağlar” dedi.

“Takviye Yapsanız da Bu Takım Şampiyon Olmaz”

Trabzonspor‘un şampiyonluk şansını değerlendiren Tekelioğlu, “İki sene önce şampiyon olduk, gençlik uzun zamandır şampiyonluk yaşamamıştı. Gençliğe bunu hediye ettik. Bu işin peşine gidip zorlaştırmanın bir manası yok ama maalesef bugünkü başkan, o günkü asbaşkan aynı o yapılan süreçteki bu yanlışlara ortak olmuştur. Şampiyon olan takıma 13 tane yeni transfer yapmıştır. Ekuban gibi çok önemli bir oyuncuyu göndermişlerdir. Adana Demirspor’a giden 19 yaşındaki Yusuf Sarı yerine 34 yaşındaki Visca’yı 3,5 milyon euroya aldık. Geldi önce sağ omzu gitti şimdi diğeri gitti, Trezeguet’i aldık onun kaburgası gitti. Bonservis bedeli ödediğin yaşlı oyuncularda bu sıkıntıyı çekersen düzlüğe çıkmamız mümkün değil. Şu an kulübün herhangi bir planlaması yok. Sadece önce yönetim kendini kurtarmaya çalışıyor. Hocada kendini kurtarmak için transfer talep ediyor. Kulüp her geçen gün biraz daha borçlanacak. Biraz daha batağa gidecek.  Takviye yapsanız da bu takım şampiyon olmaz. Şampiyonluğa da oynayamaz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.