Dolar 32,5845
Euro 35,0501
Altın 2.458,97
BİST 9.824,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 21°C

Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin dış politika diplomasisine destek

TÜRKİYE’NİN RUSYA İLE UKRAYNA SAVAŞINDAKİ YERİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMEDE BULUNAN TÜRK DEGS DİYARBAKIR TEMSİLCİSİ ATİLLA KAYMAZ, “TÜRKİYE, UKRAYNA RUSYA SAVAŞI KONUSUNDA GERÇEKTEN TAKDİR EDİLMESİ GEREKEN BİR DIŞ POLİTİKA İZLİYOR” DEDİ.

Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin dış politika diplomasisine destek
19/03/2022 15:15
A+
A-

Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna savaşındaki yeri ile ilgili değerlendirmede bulunan TÜRK-DEGS Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz, “Türkiye, Ukrayna-Rusya savaşı konusunda gerçekten takdir edilmesi gereken bir dış politika izliyor” dedi.

Türk Denizcilik ve Global stratejiler Merkezi (TÜRK-DEGS) Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna savaşındaki yeri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye, Ukrayna-Rusya savaşı konusunda takdir edilmesi gereken bir dış politika izlediğini belirten Kaymaz, “Türkiye Cumhuriyeti, geleneksel Türkiye Cumhuriyetinin Karadeniz’e yönelik dış politikasını adım adım takip ediyor. Türkiye Cumhuriyeti, barış istikrar ve güvenliğin sağlanması için elinden geleni yapıyor. Dış politika konuları iç politika malzemesi yapılmamalıdır. Dış politikada bir milli duruş olmalıdır. O milli duruş etrafında herkes kenetlenmelidir. İç politikada herkes farklı düşünebilir ama dış politikada devletin kamuoyu tarafından desteklenmesi ve meclis tarafından desteklenmesi çok önemlidir. Birlik bütünlük imajı verir. ‘Biz milliyiz. Bizim ’Mavi Vatan’ anlayışımız da millidir. Biz ne Rusçu ne Amerikancı ne Çinci ne Atlantikçi ne de Avrasyacıyız. Biz Türkiyeciyiz’ Bizim karşı olduğumuz Avrasyacı, Atlantikçi vs olalım deyip de diğerine kapalı olma zihniyetidir. Türkiye her zaman menfaati doğrultusunda herkes ile konusu bazında ilişki ya da ittifak içinde kurmalıdır. Menfaatimiz ortaksa ittifak ederiz, çelişiyorsa müzakere ve nihayetinde mücadele ederiz. Türkiye şu anda Ukrayna Rusya savaşında geleneksel Karadeniz Türk dış politikasını başarı ile takip etmektedir. Bu politika barış, istikrar ve güvenlik amaçlı tarafsızlık politikasıdır. Böylece Türkiye saygın ve güvenilir arabulucu potansiyelini de muhafaza etmektedir. Türkiye’nin bu aktif tarafsızlık politikasını devam ettirmesi milli menfaatlerimiz açısından da önemli ve gereklidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.