Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Pts 23°C
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 18°C

Polonya Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, Ato Başkanı Gürsel Baran’ı Ziyaret Etti

Polonya Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, Ato Başkanı Gürsel Baran’ı Ziyaret Etti
27/08/2023 19:54
A+
A-

Polonya Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, Ato Başkanı Gürsel Baran’ı Ziyaret Etti

ANKARA – BHA

Türkiye Cumhuriyeti’nin Varşova Büyükelçisi olarak atanan Rauf Alp Denktaş, göreve başlamadan önce gerçekleştirdiği program kapsamında Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret ederek, Türkiye ile Polonya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecekler konusunu görüştü. Ankara Ticaret Odası Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ve ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay’ın eşlik ettiği ziyarette konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerin tarihsel gelişimine değinerek, iki ülke arasındaki yakınlığın ticari ilişkilere de yansıdığını söyledi.

ATO Başkanı Baran, Türkiye’nin Polonya ile ticaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konulan 10 milyar dolarlık hedefe hemen hemen ulaşıldığını belirterek, “2022 yılında 5,4 milyar doları Türkiye’nin ihracatı olmak üzere toplam 9,7 milyar dolarlık dış ticaret gerçekleştirildi” dedi.

Polonya ile Türkiye’nin karşılıklı yatırımlarının hemen her sektörde geliştiğini aktaran Baran, “Polonya’daki metro, havalimanı, lojistik merkezler, otoyol gibi büyük projelere Türk şirketleri ilgi gösteriyor” dedi. Büyük bölümü hazır giyim sektöründe olmak üzere Polonya’da 150’yi aşkın Türk firmasının faaliyet gösterdiğini bildiren Baran, Türkiye ile Polonya’nın ekonomik ilişkilerinin gelişmesinde Ankara’nın önemli rol üstlenebileceğini söyledi. Ankara ekonomisinde savunma sanayinin önemli bir yer edindiğini anlatan Baran, Polonya ile bu alanda da ticaretin geliştiğini söyledi.

Konuşmasına Ankara ekonomisi hakkında bilgi vererek devam eden Baran, “Ankara termal tesisleri ve son teknolojiyle donatılmış hastaneleri ile sağlık turizminde önemli bir şehir. Polonya ile sağlık ve yaşlı turizmi konularında ilişkilerimizi geliştirebiliriz” diye konuştu.

“Ticari İlişkileri Geliştirmek İçin Çalışmaya Hazırız”

Ankara’nın tarım ve medikal üretim kapasitesinin değerlendirildiği görüşmede Baran, “Polonya ile ülkemiz arasındaki dostluk asırlar öncesine dayanıyor. Bu dostluğun ticarete yansıması ve yaklaşık 700 milyar doları bulan dış ticaret hacimleri içerisinde daha büyük pay almayı ümit ediyoruz. Ankara Ticaret Odası olarak iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi. Büyükelçi Denktaş da ekonomik ilişkilerin siyasi ilişkilerin bir parçası olması nedeniyle Varşova’da göreve başlamadan önce Ankara Ticaret Odası ile yapılabilecekleri görüşmek üzere ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Polonya dış ticaret hacmi için ikinci bir hedef olarak 15 milyar doları koymuştu. Bu hedefe ulaşmak için çalışacağız” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.