Dolar 32,3717
Euro 34,7544
Altın 2.413,87
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Ostim Teknik Üniversitesi, Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarı’nda

Ostim Teknik Üniversitesi, Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarı’nda
25/11/2023 13:56
A+
A-

Ostim Teknik Üniversitesi, Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarı’nda

Ostim Teknik Üniversitesi Eğitim ve Öğrenim Merkezi Araştırma Görevlisi Enes Güleç, fuarla ilgili yaptığı açıklamada, günümüzde teknolojinin etkisiyle insanların farkında olmadan sürekli bir dil maruziyeti içinde olduklarını söyledi.

Telefonlardan internete kadar birçok platformda farklı dillerle karşılaşıldığını belirten Güleç, bu durumun bireylere yabancı dil öğrenme ihtiyacını doğurduğunu ifade etti.

       

Güleç, özellikle Türkçe yanında İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça gibi dillerde kurslar düzenlediklerini ve talep olması halinde diğer yerel dillerde de eğitim verdiklerini belirtti. Öğrencilere ve çalışan kesime hitap eden standart programlarının da olduğunu kaydeden Güleç, bu programların haftanın belirli günleri ve saatlerinde düzenlendiğini söyledi.

Ostim Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer ve Dönüşüm Ofisi’nde çalışan Ozan Gürkan Şentürk ise fuarın, öğrenmeye olan ilgiyi artırdığını belirtti. Şentürk, öğrencilere ve ziyaretçilere özellikle teknolojiye dayalı öğrenme imkanları sunduklarını dile getirdi.

İlkokul çağındaki öğrencilere yönelik olarak düzenledikleri etkinliklerle, teknolojiyle iç içe büyümenin önemine vurgu yaptıklarını ifade eden Şentürk, bu sayede gençlerin bilgiye daha erken yaşta ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.