Dolar 32,5467
Euro 34,8706
Altın 2.423,42
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Op. Dr. Çağrı Kayıpmaz Vefat etti

Op. Dr. Çağrı Kayıpmaz Vefat etti
03/04/2023 10:00
A+
A-

Uzun süredir kanser tedavisi gören Op. Dr. Çağrı Kayıpmaz, tedavi gördüğü Ankara Etlik Şehir Hstanesinde vefat etti.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Koordinatör Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Afşin Emre  Kayıpmaz’ın kıymetli kardeşi Op. Dr. Çağrı Kayıpmaz’ın vefat ettiği bildirildi.

Op. Dr. Çağrı Kayıpmaz Kimdir ?

Meslek hayatı boyunca çok sayıda ulusal ve uluslararası kongreye ve bilimsel toplantıya katılan Op. Dr. Kayıpmaz; çocuklarda kalp karıncıkları arasındaki delikler, kalp kulakçıkları arasındaki delikler, sol-sağ şanta neden olan delikler, mor bebek hastalığı, kalpten çıkan ana atardamarların tersliği, akciğer toplardamar dönüş bozuklukları, kalp kapakçık hastalıkları ve delikler, hipoplastik sol kalp sendromu (kalbin sol tarafının gelişmemiş olduğu anormallikler), hipoplastik sağ kalp hastalıkları (kalbin sağ tarafının gelişmemiş olduğu anormallikler), sağ ve sol çıkım yolu darlıkları, kalp kapak hastalıkları ve aort koarktasyonu (aort damar darlıkları) ile ilgili tecrübeli doktor olarak biliniyordu.

Meslek hayatı boyunca 6 binin üzerinde çocuk açık kalp cerrahisi, 2 binin üzerinde kalp ameliyatı ve damar cerrahisi, binin üzerinde göğüs cerrahisi ve toraks ameliyatı ve acil travma cerrahisi, 62 kalp nakli deneyimi bulunan Op. Dr. Çağrı Kayıpmaz’ın Türk Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Derneği, Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği ve Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği’ne üyelikleri de bulunuyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.