Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 19°C

Önder Duyan AK Parti Artuklu aday adayı oldu

Önder Duyan AK Parti Artuklu aday adayı oldu
11/12/2023 17:52
A+
A-

Önder Duyan AK Parti Artuklu aday adayı oldu

31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimleri için AK Parti’nin açıklamış olduğu seçim takviminin başvurularının son gününde Artuklu Belediye Başkan adaylığı için başvurular sürüyor.

Mardin’de yerleşik olan Siniki Aşireti Hatê Ailesine mensup İş İnsanı Yüksek Mimar Önder Duyan, AK Parti İl Yürütme Kurulu’ndaki görevinden affını isteyerek, farklı kesimlerden sevenleri ve akrabalarının oluşturduğu kalabalık bir grupla Artuklu Belediye Başkan Aday adaylığı için resmi müracaatını gerçekleştirdi.

Beraberindeki kalabalık toplulukla birlikte Artuklu İlçe Başkanı Yavuz Geylani Çaltekin ve teşkilat mensuplarını ziyaret eden Önder Duyan, Adaylık dosyasını ilçe başkanına teslim etti.

AK Parti’nin farklı kademelerinde üç dönem görev yapmış, Artuklu’da yaşamını sürdüren biri olarak, kentin temel sorunlarına vakıf olduğunu mesleki itibarıyla sorunların çözüm yolunu bilen biri olduğunu Artuklu için niyetinin rıza-i ilahi olduğunu söyledi.

Medeniyet şehirlerle başladığını ifade eden Önder Duyan, Mimari açıdan kadim geçmişe sahip kente yakışmayan çarpık yeni bir kentleşme alanını elbirliğiyle oluşturulduğuna işaret etti.

“İstikamet üzere, dost doğru yolda yürüyeceğiz.”

Artuklu’da artan nüfusu gözönünde bulundurulduğunda; şehrin de eşit hizmeti fazlasıyla hak ettiğine işaret eden Duyan, “ Artuklu Belediye Başkanlığı için aday adaylık müracaatımızı yaptık. Memleketimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Niyetimiz tabi ki Rıza-i ilahidir. Artuklu’da yaşıyoruz, Kadim şehrimizin kronikleşmiş sorunlarını mesleğimiz olan mimarlıktan dolayı biliyoruz.  Geçmişten beri artan nüfus popülasyonu ile beraber kentin çarpık şekilde büyüdüğü düşüncesindeyim. Buna cevap verebilecek mesleki yeterlilikte olduğumuzu düşünüyorum. Kentimizin hastalığını biliyoruz, tedaviyi ve neşteri nasıl vuracağımızı da biliyoruz. Halis bir niyetle yola çıktık. Rabbim, adaylığı nasip ederse  hemşerilerimin teveccühü, siyasetin yüzakı AK Kadroları olan teşkilatlarımızın desteği ve Partimizin yetkili organlarının takdiri ile istikamet üzerine dost doğru yolda yürümeye çalışacağız. Zaman ayırıp buraya gelerek destek verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, bizi de sizlere ve kadirşinas hemşerilerimize mahcup etmesin.” dedi.

“Önder duyan, partiimize hizmetleri olan değerli şahsiyettir.”

Artuklu İlçe Başkanı Yavuz Geylani Çaltekin ise Önder Duyan Başkanı 10 yıldır tanıdığını ve partide çok hizmetlerinin olduğunu dile getirerek, Önder Duyan’ın Mardin için çok değerli bir şahsiyet olduğunu ifade etti. Çaltekin, kıymetli Önder Duyan’ın aday adaylığının hayırlı olmasını temenni etti.

Önder Duyan Kimdir?

1987 yılında Mardin’de doğdu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İyi seviyede İngilizce, orta seviyede Almanca, iyi seviyede Arapça ve Kürtçe biliyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden lisans, Anadolu Üniversitesi ön lisans uluslararası ilişkiler ve Mardin Artuklu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden Mimarlık yüksek lisans ile mezun oldu. Mardin Artuklu Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak proje ve jüri atölyelerinde dersler verdi. Ayrıca çeşitli aile şirketlerinde yönetici olarak görev alıyor, gıda sektöründe ihracat ve ithalat yapmayı sürdürüyor. MARGİAD Mardin Genç İş Adamları Derneği’nde yönetici olarak çalıştı ve Marinçev-Der Mardin İnsan ve Çevre Derneği’nde yönetici olarak faaliyetlere devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Proje geliştirme biriminde çeşitli projelerde ekip başı mimar olarak çalıştı. Mardin Mimarlar Odası’nda 2 dönem başkanlık görevini üstlendi.

Siyasi Hayatı

Siyasi hayatına; 2014 yılında Mardin AK Parti İl Yönetimi’nde İl Yönetim Kurulu üyesi olarak başladı. 2015-2017 yıllarında 2. dönem AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görevine devam etti. Ayrıca Kızıltepe İlçe Koordinatörlüğü görevini 2 yıl sürdürdü. 2018-2021 yıllarında 3. dönem AK Parti İl Yürütme Kurulu üyesi olarak teşkilattan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2022 yılında 4. dönem AK Parti İl Yürütme Kurulu üyesi olarak Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı olarak İl Başkan Yardımcılığı görevine devam etti.

Duyan, 2023 yılı başlarında il başkanlığı  mülakatı için AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkan isimlerin arasında yer aldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.