Dolar 32,3775
Euro 34,7618
Altın 2.436,00
BİST 9.983,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Olimpiyat Vizesi Alan Aski Sporlu Taha Akgül Yurda Döndü

Olimpiyat Vizesi Alan Aski Sporlu Taha Akgül Yurda Döndü
21/09/2023 13:33
A+
A-

Olimpiyat Vizesi Alan Aski Sporlu Taha Akgül Yurda Döndü

Bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanan Akgül, Ankara Esenboğa Havaalanı’nda coşkuyla karşılandı.

Birçok Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu yetiştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü, katıldığı uluslararası turnuvalarda adını dünyaya duyurmaya devam ediyor.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, serbest stil 125 kiloda bronz madalya kazanarak Paris Olimpiyatları kotasını kazandı. Macar rakibi Daniel Ligeti’yi 5-0 mağlup eden Akgül, dünya üçüncüsü olarak yurda döndü.

Akgül’den Olimpiyatlarda Altın Sözü

2024 Paris Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanan Akgül’ü Esenboğa Havalimanı’nda ASKİ Spor Kulübü’nün yöneticileri, antrenörleri ve sporcuları ile vatandaşlar karşıladı.

Kariyerinde 1 Olimpiyat, 3 Dünya ve 10 Avrupa şampiyonluğu olan Akgül, yeni hedefinin Paris Olimpiyatları’nda altın madalya almak olduğunu belirterek, “Çok iyi hazırlandık, gereken her şeyi yaptık ama bronz madalya nasip oldu. Olimpiyat senesi öncesinde kazanılan bu Olimpiyat kotası ve bronz madalyanın önemli olduğunu düşünüyorum. Olimpiyatlardan önce yapılan dünya şampiyonaları her zaman en zor müsabakalardır. Çok zorlu bir Dünya Şampiyonası geçirdiğimizi söyleyebilirim. Gerekli dersleri çıkaracağız, Paris Olimpiyatlarına daha iyi hazırlanacağız. Paris’te altın madalya sözü verelim milletimize. Biraz daha çalışmak gerekiyor demek ki. Bunun bilincinde olan sporcularız. Niye ikinci kez Paris’te altın madalya gelmesin? Bunun için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

Çakmar: “Olimpiyat Şampiyonluğunu Kazanıp Ülkemize Dönmek İstiyoruz” 

2024 Paris Olimpiyatları’nda çok çalışarak Türkiye’de herkesin yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini belirten ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü ise “Gönül isterdi ki altın madalyalar kazanalım. Son dört yılın en zorlu Dünya Şampiyonasıydı. Takım Kaptanımız Taha Akgül 14 yıldır zirvede. Şimdi biz her şeyi Taha’nın sırtına yüklemişiz, hep Taha şampiyon olsun istiyoruz. Dile kolay 3 Dünya, 10 Avrupa ve 1 Olimpiyat şampiyonluğu var. Yeni sporcularımıza biraz daha bu yükü yükleyip Taha’yı rahatlatmak istiyoruz. Önümüzde zor bir süreç var. Ekibimizle beraber güzel bir şekilde hazırlanıp ikinci Olimpiyat şampiyonluğunu kazanıp ülkemize dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.   

ASKİ Spor Yönetim Kurulu üyesi Ruhi Bedir de tüm teknik ekibe ve sporculara teşekkür ederek şunları söyledi:

“Sporcu arkadaşlarım ellerinden gelen gayretin hepsini gösterdiler. Bize bu onuru yaşattılar. Burada teşekkür etmek istediğim bir de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş var. O bütün maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemediler.”      

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.